Общество

Питання дотримання прав осіб, затриманих поліцією, - на постійному контролі прокуратури

Прокурори виявили численні порушення під час тримання осіб у місцях несвободи органів поліції

На виконання доручення прокурора області Тараса Дунаса органами прокуратури області із залученням фахівців контролюючих органів перевірено стан дотримання працівниками поліції конституційних прав затриманих, ув’язнених та адмінарештованих осіб, за результатами чого установлено низку порушень, окремі з яких мають системний характер.

Зокрема, діяльність 4-х кімнат для затриманих та доставлених, 1-го ізолятору тимчасового тримання органів поліції тривалий час зупинені, а необхідні заходи для приведення матеріально-побутових умов до вимог національного законодавства та міжнародних стандартів керівниками територіальних підрозділів поліції не вживаються.

В окремих підрозділах поліції не укладені договори на харчування в’язнів, відсутній у достатній кількості столовий посуд, а працівники поліції не пройшли обов’язкового медичного огляду. Потребує суттєвого покращення стан надання медичної допомоги затриманим особам: не укомплектовані належним чином медичні аптечки, наявні випадки порушення терміну зберігання медичних препаратів. Спецустанови не забезпечені у повному обсязі вогнегасниками, системами протипожежного захисту, спеціальними автомобілями для перевезення в’язнів. Так, із 33 спецавтомобілів для конвоювання затриманих та взятих під варту осіб, лише 19 – перебувають у технічно справному стані, інші 14 – підлягають ремонту.

Наявні факти несвоєчасного виконання рішень судів про накладення на правопорушників адміністративного арешту, неповідомлення центру з надання правової допомоги про адміністративне затримання громадян.

З метою усунення виявлених порушень вимог законодавства органами прокуратури внесено 17 документів реагування.

Стан нагляду за додержанням конституційних прав в’язнів у місцях несвободи органів поліції області та результати перевірок з цих питань у березні поточного року заплановано обговорити на розширеній нараді у прокуратурі області.

Питання дотримання конституційних прав в’язнів у місцях несвободи органів поліції перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Про пенсионеров думайте а не про "в'язнiв"телека нет.посуды мало.и т..д и т.п а проверьте как старики живут .точнее "выживают" не о том думает правительство.это факт

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button