Происшествия

Організатор наркопритону в Корабельному районі відсидить реальний строк, - рішення Апеляційного суду

За принципового реагування працівників управління підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури Миколаївської області в апеляційному порядку переглянуто вирок стосовно 41-річного мешканця міста Миколаєва, який обвинувачувався у вчиненні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів: наданні приміщення для незаконного виготовлення та вживання наркотичних засобів (ч. 1 ст. 317 КК України) та незаконному придбанні, виготовленні, зберіганні особливо небезпечного наркотичного засобу без мети збуту, вчиненому повторно, особою, яка раніше вчиняла злочин, передбачений ст. 307 КК України, у великих розмірах (ч. 2 ст. 309 КК України).

У ході судового розгляду встановлено, що в серпні 2016 року на смітнику в Корабельному районі міста Миколаєва обвинувачений знайшов 37 кущів роду коноплі, переніс їх за місцем свого проживання, де з їх частин, для власного вживання, виготовив особливо небезпечний наркотичний засіб — канабіс, вагою 1,573 гр., а решту масою 649,74гр. без мети збуту, зберігав у вигляді рослин.

Крім того, 11.10.2016 року в період з 10 до 11 год., обвинувачений надав особам, що вживають наркотичні засоби, згоду на використання його домоволодіння з метою незаконного виготовлення та вживання наркотичного засобу — опію.

Корабельним районним судом м. Миколаєва обвинуваченого засуджено за вчинення указаних злочинів до 3 років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік.

Не погодившись із вироком суду першої інстанції, ухваленим з порушенням вимог ст.ст. 65, 75 КК України при призначенні обвинуваченому покарання, та яким не враховано те, що останній, починаючи з 1993 року, був засуджений 6 разів, у тому числі двічі за аналогічні злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, тричі до нього застосовувався інститут звільнення від відбування покарання з випробуванням, двічі – дострокове звільнення з місць позбавлення волі, проте, як після відбуття покарання у виді позбавлення волі, так і в період умовного звільнення від відбування такого покарання, обвинувачений належних висновків для себе не зробив та знову ставав на шлях скоєння злочинів, прокуратурою внесено апеляційну скаргу з вимогою скасувати вирок суду першої інстанції та ухвалити новий.

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Миколаївської області, погодилась з доводами прокурора, вирок суду першої інстанції скасувала, ухваливши новий вирок, яким обвинуваченого засуджено до реальної міри покарання у виді 3 років позбавлення волі, — повідомила прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button