Происшествия

Митники поста «Дніпро-Бузький» попередили незаконний експорт макухи через ДБМП на 2,44 млн. грн.

Цими вихідними співробітниками митного поста «Дніпро-Бузький» Миколаївської митниці ДФС складено протокол про порушення митних правил за ознаками частини 1 стаття 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю».

Підставою для складання протоколу стала оперативна інформація про фіктивність зовнішньоекономічної операції щодо товару «Макуха соняшникова, суха, насипом» у кількості – 1 005 т, вартістю — 90450,00 доларів США (2,44 млн. грн.).

Перевіркою цієї експортної операції, яка була проведена до етапу митного оформлення, встановлено, що офіційний директор фірми-експортера ніякого відношення до фінансово-господарської діяльності фірми не має, ніяких договорів не укладав й документів не підписував, — повідомили у Миколаївській митниці.

Отже, документи, що надані до митного оформлення, містили неправдиві дані щодо посадових осіб фірми-експортера.

Співробітники Миколаївської митниці спрацювали дуже оперативно, оскільки товар вже готувався до відвантаження на судно закордонного плавання, провели митний огляд товару й склали протокол про порушення митних правил.

На даний час товар вилучено.

Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів із конфіскацією цих товарів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button