Общество

"Тишком-нишком" мерія "заховала" громадські слухання щодо нового кладовища у Корабельному, "поплутавши поняття"

«Процедура розгляду та врахування пропозицій громадськості до проекту «Детального плану території мікрорайону «Богоявленський» у Корабельному районі міста Миколаєва» триватиме до 20.02.2017» — зазначено на сайті міськради в тексті об’яви від 23.01.2017 року, що має назву «Об’ява про проведення громадських слухань проекту містобудівної документації».

«Будем подстегивать власть». Проект «Положения об общественных слушаниях
в Николаеве» утвержден (ВИДЕО)

Тут пропонується для розгляду 4 варіанти використання зазначеної території та зазначається, що пропозиції громадянами повинні надаватися у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по-батькові, місця проживання, особистим підписом на адресу міськради.

Не только кладбище, но и цирк, школу, детсад хотят
построить в Кульбакино, по словам главного архитектора Палехи

«А де ж тут самі обіцяні громадські слухання?», — дивуються мешканці Корабельного району. Вони все ще чекають визначення конкретної дати та місця, коли можна було б зібратися, обговорити зі спеціалістами та між собою актуальне питання, та визначитися шляхом голосування, як використовувати територію між мікрорайонами Широка Балка та Кульбакіно. Люди сподіваються, що в них ще буде можливість сказати своє слово…

Лише деякі вже зрозуміли, як їх влада обдурила: навмисно поплутавши різні за своєю суттю поняття, вона видає «розгляд письмових пропозицій» (які, згідно об’яви, повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил — це щоб проста людина і не думала суватися із своєю думкою) за «громадські слухання».

«Я буду за них молиться…» В. Красножон — обо всех
«ЗА» и «ПРОТИВ» планируемого кладбища возле Кульбакино (ВИДЕО)

Нагадаємо: в січні 2016 р. депутати міської ради нарешті прийняли рішення «Про затвердження Положення про громадські слухання в місті Миколаєві», але у тому положенні передбачається зовсім інша процедура громадських слухань, ніж та, на яку зараз намагається перетворити її наша мерія.

Зазначимо, що, згідно Постанови Кабміну № 555 від 25.05.2011 р. Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, розгляд пропозицій громадськості до проектів містобудівної документації — це лише один з етапів на цьому шляху.

Читайте також:

«Если будем молчать, нас просто сожрут», — собрание жителей Кульбакино по поводу планируемого кладбища (ВИДЕО);

Кладбище раздора

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. пожалуйста не делайте кладбище,мёртвая земля на веки в любом месте города и за чертой,постройте крематорий.

  2. не поленился и сходил в отдел по связям с общественностью исполкома, а потом и в архитектуру. информация в статье не совсем соответствует действительности. или совсем не соответствует. указанные слушания проводятся на основании постановления Кабмина, а не по "Положению об общественных слушаниях" Николаева. после сбора предложений планируется провести общественные слушания с обсуждениями. если даже таковые не пройдут, то общественники вправе сами стать инициаторами таких слушаний по николаевскому положению.

    1. Ты дебил или просто читать не умеешь? Слепил кусочки разных предложений из статьи как тебе придумалось и рассказываешь, что там неправда написана. Ржу немогу. Это бардак в твоей голове не соответствует действительности!

    2. Если учесть что управление архитектуры умудрилось даже 555 постанову нарушить, то дальше без коментариев

      1. 555 от 16 августа 1994 года? "Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 р. N 354"? уточните исходящие данные по указанному Вами постановлению.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button