Общество

16 пожеж... Рятувальники нагадують правила безпеки під час використання пічного опалення та газових приладів!

З початку року на території Корабельного району виникло 16 пожеж, з них 8 пожеж — в житловому секторі.

Для запобігання виникненню пожеж в житловому секторі, Корабельний районний відділ у м. Миколаїв ГУ ДСНС України у Миколаївській області, нагадує правила безпечного поводження під час використання пічного опалення та використання побутових газових приборів.

У разі користування пічним опаленням необхідно: перед початком, а також протягом усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі, щоб не сталось її займання, біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м, усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені й побілені, золу й шлак, що їх видаляють із топки, необхідно заливати водою та виносити в спеціально відведені місця.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: залишати печі, без нагляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям, користуватися печами, які мають тріщини, розміщувати паливо, горючі речовини та матеріали безпосередньо перед топковим отвором, сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали.

Під час використання газових приборів слід дотримуватись таких правил: перед користуванням газовими приладами відчинити кватирку (фрамугу) вікна в приміщенні, стежити за нормальною роботою газових приладів, димових і вентиляційних каналів, перевіряти тягу до і після увімкнення газових приладів, після закінчення користування газовими приладами перекривати крани на приладах та перед ними, тримати газові прилади в чистоті та справному стані.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: самовільно виконувати роботи з газифікації будинку (квартири), здійснювати перепланування газопроводів без узгодження з підприємством газового господарства, самовільно встановлювати, переносити, вносити зміни в конструкцію газового обладнання, балонів, запірну арматуру, а також самовільно проводити їх ремонт; змінювати димові та вентиляційні системи, залишати працюючі газові прилади без нагляду, використовувати газ і газові прилади не за призначенням, застосовувати відкритий вогонь для виявлення витоків газу, прив’язувати до газопроводів мотузки і навантажувати газопроводи різними речами.

Не дозволяйте користуватися газовим обладнанням та пічним опаленням дітям дошкільного віку, а також особам, які не контролюють свої дії!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button