Общество

ГУ ДСНС в Миколаївській області відзначило воїнів-інтернаціоналістів, у тому числі й пожежного-рятувальника 5-ї ДПРЧ

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме в цей день у 1989 році було виведено радянські війська з Афганістану, де 10 років поспіль тривала одна й найбільш масштабних та трагічних війн. За офіційними даними, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів, з яких більше чотирьох тисяч — наші співвітчизники. Окрім війни в Афганістані, радянські війська брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав, серед яких Ірак, Сьєра-Леоне, Лівія, Югославія тощо.

В підрозділах ГУ ДСНС сьогодні знаходиться 4 діючих співробітника та 25 колишніх працівників, які воювали на території інших держав.

13 лютого, напередодні 28-ї річниці виведення радянський військ з Афганістану, в актовій залі Головного управління ДСНС України у Миколаївській обл. пройшли урочисті збори, — повідомляє прес-служба відомства.

Під час урочистостей «За сумлінне виконання службових обов’язків, мужність та відвагу, проявлену при виконанні інтернаціонального обов’язку» нагороджено почесними грамотами Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту Сергія Пельника, полковника служби цивільного захисту у відставці, колишнього заступника начальника управління – начальника відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, Анатолія Мамикіна, старшого прапорщика служби цивільного захисту у запасі, колишнього командира відділення 1-ї самостійної державної пожежної частини Центрального району м. Миколаєва, Володимира Чепелінського, начальника відділення ремонту техніки, вузлів та агрегатів групи ремонту та обслуговування частини технічної служби ГУ ДСНС України у Миколаївській області, молодшого лейтенанта служби цивільного захисту у запасі.

«Грамотою Величі, Честі і Достоїнства» нагороджено Василя Російського, колишнього начальника відділу державного пожежного нагляду та нормативно-технічної роботи управління державної пожежної охорони УМВС України в Миколаївської області, Павла Солоху, майора внутрішньої служби у запасі, колишнього заступника начальника загону – головного інженеру загону технічної служби ДПО м. Миколаєва.

«Подяку асоціації» вручено Сергію Рожкову, слюсарю-сантехніку відділення ремонту техніки, вузлів та агрегатів групи ремонту та обслуговування частини технічної служби ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Наказом Головного управління «За зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, мужність і відвагу, проявлені при виконанні інтернаціонального обов’язку на території інших держав та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав» оголошено подяку Анатолію Петришину, старшому сержанту служби цивільного захисту, старшому пожежному-рятувальнику 5-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Також усі учасники бойових дій, які брали участь у війнах на території інших держав, були заохочені грошовими преміями.

«Кожен з вас з честю та мужністю виконував свій інтернаціональни й обов’язок під час бойових дій на території інших держав. Ваш подвиг — це приклад справжньої самовідданості, патріотизму, чесності, високого морального духу. Прийміть щирі побажання міцного здоров`я, благополуччя, тепла та радості в родині, добра, невичерпної енергії, злагоди та мирного неба!», — зазначив Максим Грицаєнко, начальник Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button