Общество

Після скарги на морг в районній лікарні, керівництво медзакладу разом з представниками влади шукали винних

7 лютого голова Вітовської райдержадміністрації разом з головою районної ради завітали до Вітовської ЦРЛ, розташованій у Корабельному районі Миколаєва, з метою розібратись в питанні роботи моргу лікарні — така потреба виникла після резонансного звернення до влади представників громадськості.

«На полу в коридоре лежит труп»… Побывав в морге ЖЦРБ, шокированные волонтеры увезли оттуда тело погибшего в АТО бойца

Головний лікар ВЦРЛ Юрій Богатий доповів, що на території районної лікарні в приміщенні моргу працюють три суб’єкти господарювання:

1. Патологоанатомічне відділення Вітовської ЦРЛ, де проводиться розтин і встановлення причин смерті хворих, що померли у відділеннях ЦРЛ із видачею довідки (безкоштовно!).

2. Філія обласної судмедекспертизи, де проводиться робота по встановленню причини смерті людей, що загинули при ДТП, кримінальних подіях, на вулиці і вдома, за виключенням термінальних, хронічних хворих.

3. ПП «Нужний», де надаються платні ритуальні послуги на орендованих приміщеннях в т.ч. холодильні камери, що утримуються і обслуговуються за рахунок ПП «Нужний». Періодично (1 раз в 1-1,5 місяці) працівники ПП «Нужний» проводять розмороження та прибирання холодильної камери, де при необхідності зберігаються тіла померлих. Робоча температура холодильної камери становить 0° — + 2° С.

Як повідомив головний лікар, 4 лютого працівник ритуальних послуг ПП «Нужний», яке знаходиться в приміщенні моргу, без попередження медичних працівників лікарні виключив холодильник для розморожування, чим порушив правила взаємодії з лікарнею. Це призвело до того, що адміністрація лікарні, не знаючи, що холодильник виключений, дала доручення черговому медпрацівнику приймального відділення надати доступ до моргу та розмістити в холодильній камері тіло загиблого в АТО воїна із Корабельного району міста Миколаєва.

Враховуючи, що температура в холодильній камері не дозволяла зберігати тіло, працівники Корабельного райвійськкомату та волонтери, що супроводжували доставку тіла вимушені були вночі перевозити тіло загиблого воїна до іншого медичного закладу (ЛШМД).

«Звичайно, що будуть зроблені відповідні організаційно-дисциплінарні висновки щодо дій працівників ритуальних послуг та медпрацівників приймального відділення лікарні, – зазначив головний лікар – Також звернемось до працівників ритуальної служби з вимогою, на майбутнє, всі свої дії з холодильною камерою узгоджувати з адміністрацією лікарні».

інформацію надано головним лікарем ВЦРЛ Юрієм Богатим

 

В свою чергу, працюючі в моргу зазначили, що в посадових інструкціях не прописаний обов’язок повідомляти керівництво лікарні про розморожування холодильної камери. Крім того, нема чіткого графіку такого розморожування — його проводять по мірі необхідності.

Як би там не було, даний випадок ще раз доказує необхідність розширення приміщення моргу Вітовської ЦРЛ, що обслуговує мешканців 2-х районів, та потребу в придбанні додаткової холодильної камери, про що неодноразово було озвучено адміністрацією лікарні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

8 комментариев

  1. Зачем сдавать в аренду частнику морг,который дерет с людей кучу денег,если есть коммунальное предпр."Ритуальные служба"?Может пора подумать о людях,на которых нельзя наживаться в горе!

    1. А вы когда-нибудь обращались в коммунальное предприятие "Ритуальные услуги"? У них могилы от 5 000 до 10 000 грн. Знакомые родственника хоронили, так все "прозревали" от цен в КП!

  2. Так Богатый в доле с ЧП,потому ему и все равно,что трупы на полу и плюсовая температура!

  3. Можно подумать,что на КП есть морг!!У них сейчас ,вообще, ничего своего нет,ни катафалов,ни машин,ни рабочих,а цены неимоверные.Все отдано в пользование одному другу предпринимателю.

  4. Схоже у нас в Миколаєві страшна корупційна стихія . Транспортні маршрути міста віддані на відкуп купці жуліків . Морги так само віддані жулікам для наживи . Де роль державної влади ? І коли буде Україна ДЛЯ ЛЮДЕЙ а не для жадних та безсовісних ділків ?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button