Экономика

Суд відправив на повторний розгляд справу про стягнення заборгованості по зарплаті директора заводу «ОКЕАН»

23 вересня 2016 р. директор з правових питань Публічного акціонерного товариства «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» Єремейчук Д.О. звернувся до суду з позовом, в якому просив стягнути на його користь 625 000 заборгованості по заробітній платі.

В обґрунтування своїх вимог позивач вказував, що з 08 серпня 2014 року він працює на посаді директора з правових питань ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «ОКЕАН» і йому встановлений посадовий оклад у розмірі 25 000 грн., але станом на 23 вересня 2016 р. підприємство не виплатило йому суму, яку позивач просив стягнути.

Ухвалою Корабельного районного суду м. Миколаєва від 21 грудня 2016 р. провадження у справі закрито.

В апеляційній скарзі позивач просить ухвалу скасувати, а справу направити до того ж суду.

Як вбачається з матеріалів справи, закриваючи провадження, суд вважав, що для цього є підстави, оскільки справа підвідомча господарським судам через те, що постановою Господарського суду Миколаївської області від 25 листопада 2015 р. ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «ОКЕАН» був визнаний банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру.

«Однак, такий висновок суду є помилковим», — вказав апеляційний суд.

Згідно з цивільним процесуальним законодавством, факт визнання підприємства банкрутом або відкриття ліквідаційної процедури щодо такого підприємства, яку ще не завершено, не є підставою для відмови у розгляді справи судом.

7 лютого 2017 року, розглянувши цивільну справу, колегія суддів у складі Базовкіної Т.М., Кушнірової Т.Б., Яворської Ж.М. скаргу позивача задовольнила, а справу відправила до того ж суду для розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає і внесена в Єдиний Державний Реєстр Судових рішень, — повідомила прес-секретар апеляційного суду.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Романчук трудился так, что трудовой коллектив ему золото дарил! А этот работал и ни хрена не заработал...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button