Общество

"Україна - позаду Сомалі за рівнем вакцинації", - збентежені батьки

Україна має найнижчі показники охоплення щепленнями серед усіх європейських країн та одні з найнижчих в світі.

Наприклад, за рівнем вакцинації від кашлюку, дифтерії та правця ми поступаємося Сомалі та Ліберії. Про це свідчить офіційна статистика ВООЗ* та ЮНІСЕФ.

* Інформація надана представництвом ВООЗ в України у відповідь на запит ГО “Батьки за вакцинацію”.

Станом на кінець грудня 2016 року, охоплення щепленнями дітей у віці до 1 року складає*:

  • БЦЖ – 72,3%
  • Проти поліомієліту – 60,8%
  • Проти кашлюку, дифтерії та правця – 21,0%
  • Проти кору, паротиту та краснухи – 45,5%
  • Проти гепатиту В – 28,8%
  • Проти Хіб-інфекції – 51,6%

*За даними електронно-стати стичної форми «Укрвак». Інформація надана МОЗ України у відповідь на запит ГО “Батьки за вакцинацію”

З практичної точки зору ці цифри означають, що чотири з п’яти дітей ризикують захворіти, лишитися інвалідами чи померти, якщо поруч опиняться збудники кашлюку, дифтерії чи правця, тому що вони не мають щеплення. Двоє з трьох дітей вразливі до гепатиту В, що вражає печінку. Кожен другий хлопчик ризикує безпліддям у  майбутньому, через те, що батьки вчасно не щепили його від паротиту тощо.

Нагадаємо, за рекомендаціями ВООЗ охоплення щепленнями має складати більше 95%, щоб забезпечити популяційний імунітет та наблизити ліквідацію хвороби. Якщо ви вважаєте, що вашій дитині не страшні ці інфекцій, тому що інші діти щеплені – ще раз подивіться на цю статистику! Якщо ви думаєте: «де той кір?» чи «де той поліомієліт?» – згадайте, що кордони відкриті.

Такі низькі показники вакцинації, які зараз є в Україні – «заслуга» антивакцинаторів та псевдо-лікарів. Але світова (та й українська) практика свідчить, що це пряма загроза початку спалахів та епідемій хвороб.

Вакцини в Україні є в наявності. Перевірте, чи отримала Ваша дитина щеплення, передбачені Календарем профілактичних щеплень. Якщо ні – зверніться до свого лікаря, щоб захистити дитину якнайшвидше.

Якщо у вашій поліклініці немає вакцин для проведення обов’язкових щеплень, просимо повідомити ГО «Батьки за вакцинацію» про цей факт. Інформацію з назвою вакцини, населеного пункту та медичного закладу надсилайте на електронну пошту info@bzv.org.ua.

Завдання громадськості – прийти в лікарню та запитати: «Що у вас відбувається». Б ез допомоги громадськості зміни на краще в українській медицині не відбудуться.

Джерело: www.bzv.o rg.ua

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Закупите нормальную вакцину, может и пойдем прививаться. Наши дети не для опытов!

    1. +10000
      Прививаются только те, кто не соображает и те кто может позволить себе купить хорошую вакцину.
      А после цирка с размороженной вакциной от полио ваще минздраву веры нет.

  2. В Николаеве самая распространенная вакцина это ширка. Прививочный пунк в Кульбакино работает круглосуточно под крышей ментов.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button