Общество

Волонтери Червоного Хреста завітали до школи в Корабельному районі

Життя переконує, що тільки брати від нього – згубно, незрівнянно більша радість — це радість віддавати. Проте, одній людині найчастіше не під силу надати кожному, хто потребує, посильну допомогу. Спільними зусиллями робити це куди легше й, що найголовніше — ефективніше.

Не шкодуючи часу, зусиль і коштів, найстаріша і наймасовіша гуманітарна організації на теренах України — Товариство Червоного Хреста щодня трудиться рятуючи сотні життів і допомагаючи нужденним. Це об`єднання проголосило справу милосердя до знедолених метою і завданням своєї статутної діяльності і є найкращим прикладом для наслідування.

Миколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 29 активно співпрацює з багатьма благодійними організаціями, а також з товариством Червоний Хрест. Школярі з радістю долучаються до волонтерської діяльності і завжди прагнуть допомогти тим, хто опинився у складних життєвих обставинах.

24 січня до закладу завітали представниці товариства «Червоний хрест» — голова товариства Червоний Хрест Корабельної районної адміністрації Т. В. Мєдвєдєва і волонтер В. О. Мигачова.

Тетяна Володимирівна розповіла дітям про історію організації, її діяльність, благодійні і миротворчі акції і місії в Миколаєві, Україні і світі. Валентина Олександрівна наголосила на важливості вміння надавати першу долікарську допомогу, адже бувають випадки, коли саме вчасна допомога рятує життя. Волонтери обговорили з учнями і одну з «найгостріших» проблем сучасності — СНІД, повідомили про шляхи запобігання хворобі  і важливість толерантного ставлення до хворих людей.

Не перелічити усіх форм роботи представників Червоного Хреста, вони завжди напоготові простягнути руку допомоги знедоленим. Люди, що пов׳язали долю з Червоним Хрестом, наділені унікальною чутливістю до чужого болю. Та й навіть якщо керуватися не шляхетними намірами, а суто прагматичними, сьогодні нікому вже не вдасться відгородитися стіною байдужості від загрозливої реальності – епідемій туберкульозу, ВІЛ/СНІДу, інших небезпечних захворювань, бездомного дитинства чи немічної старості, вимушеного переселення — проблем, які, на жаль, можуть торкнутися кожного. Тож ми вчимо наших учнів, що допомагаючи сьогодні тим, кого спіткала біда, убезпечимо себе від неї в майбутньому, а посильна участь у діяльності Червоного Хреста — це найшляхетніша справа милосердя до ближніх.

Зустріч з представницями благодійної організації Червоний Хрест мала важливе значення для підростаючого покоління, адже значно підвищила повагу до міжнародних організацій і волонтерського руху. Віримо, що такі зустрічі у теплій, дружній атмосфері сприятимуть вихованню у молоді толерантності, відповідальності за себе, оточуючих і свою Державу.

Практичний психолог ЗОШ І-ІІІ ступенів №29
О.В. Скорохід

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Молодці гості з Червоного Хреста . Такі зустрічі необхідні для загального розвитку дітей . Певен , діти повинні знати про роботу міжнародних організацій бодай дещо .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button