Культура

Ансамбль «Вітовчани» виступив на відкритті першого Регіонального конкурсу патріотичної поезії ім. В. І. Козлова

26 січня в актовій залі ЧНУ ім. Петра Могили за ініціативи Миколаївського регіонального літературного клубу «Феникс» за підтримки КУ «Агенція розвитку Миколаєва» та в рамках проекту «Ресурсний центр громадських ініціатив» відбувся І Регіональний конкурс патріотичної поезії ім. В. І. Козлова – ветерана журналістики, незмінного заступника голови Миколїевської обласної організації Національної спілки журналістів України за останні два десятиліття та активного автора публікацій в «Південній правді».

Цей конкурс, метою якого є активізація молоді до написання власної поезії, популяризація Миколаївського регіону та залучення молоді до активного творчого життя, лише невеличка частинка данини пам’яті відомому журналісту, поету і хорошій, добрій людині, про яку знала вся Миколаївщина, а сьогодні треба зробити усе можливе, щоб слово, яким так добре володів В’ячеслав Іванович зазвучало гордо, прекрасно, так, як це робив він.

На свято поезії завітали начальник управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністр ації Михайло Димитров, начальник відділу культурно-мистец ької роботи управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міськради Олена Болдусєва, які добре знали поета.

Михайло Федорович звернувся до присутніх словами поезії української письменниці Ліни Костенко: Людина нібито не літає… А крила має. А крила має!

Цим очільник культури області підкреслив, що не треба боятися експериментувати , робити спроби у написанні поезії так, як це робив В’ячеслав Козлов.

Олена Володимирівна поділилася тим, що доля дарувала можливість пліч-о-пліч працювати із В’ячеславом Івановичем, брати з нього приклад у журналістській діяльності. А ще передала організаторам конкурсу ексклюзивний диск з піснями Тетяни Ярової, заслуженого діяча мистецтв України, члена спілки композиторів України, миколаївського автора та композитора.

Чудовим був виступ народного вокального ансамблю «Вітовчани» (керівник Василь Стефанюк) Миколаївського міського палацу культури «Корабельний» (директор Олексій Чебан), який запросили виступити для широкої аудиторії організатори конкурсу.

Правду кажуть, людина жива доти, доки про неї пам’ятають. Свідченням правдивості цих слів є І Регіональний конкурс патріотичної поезії ім. В. І. Козлова.

Максим КОРОВАЙ, заступник директора
з культурно-масово ї діяльності ММПК «Корабельний»

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Молодцы Витовчаны , респект вам ! Витовчаны - единственный коллектив высокого уровня , который прославляет наш район на всю Украину .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button