Происшествия

Затримали нотаріуса, який незаконно переоформив майно на 24 млн. грн.

У понеділок, 16 січня 2016 року, внаслідок наступальності прокуратури Миколаївської області вжито дієвих заходів для повідомлення про підозру нотаріусу у зловживанні повноваженнями при здійсненні професійної діяльності.

Установлено, що підозрюваний з метою одержання вигоди для себе та третіх осіб, зловживаючи своїми повноваженнями нотаріуса та використавши недостовірні документи, грубо порушив вимоги Законів України «Про нотаріат» та «Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень», а саме: посвідчив договір купівлі — продажу нерухомого майна у м. Миколаєві, провів реєстраційні дії щодо переходу права власності на нього у Державному реєстрі речових прав, чим спричинив власнику майна матеріальну шкоду на суму більше 24 млн. грн., що є тяжкими наслідками.

З урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 КК України (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги).

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу відповідно до Кримінального процессуального кодексу України, — повідомила прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button