Общество

Нетверезі водії, яких піймали в Корабельному "на гарячому", хоч і не визнали своєї провини, але відповіли у суді сповна

Як вже зазначалося раніше, 27 липня 2016 року набрав чинності Закон України “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції”.

Прийняті Верховною Радою зміни до ст.130 КУпАП передбачають істотне збільшення штрафів за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, а також за відмову водія пройти огляд на предмет його стану.

До уваги водіїв! Тепер відмова пройти тест на алкоголь дорівнює
тому, що ви керували п’яним. При цьому відповідальність зросла!

До цього слід додати і те, що крім штрафу обовʼязковим видом покарання за вчинення зазначеного правопорушення стало і одночасне(!) позбавлення водія права керування транспортним засобом, а інші альтернативні види покарання законом не передбачені.

За ІІ півріччя 2016 р. Корабельним районним судом м. Миколаєва розглянуто 340 справ про адміністративне правопорушення, передбачених ст. 130 КУпАП. З деякими з них пропонуємо Вам ознайомитись.

Корабельним районним судом м.Миколаєва розглянута справа про адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КупАП, а саме керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, вчинене Панайотовим В.Г. Водій під час керування транспортним засобом знаходився в стані алкогольного сп’яніння, відповідно до висновків газоаналізатору “Драгер” — 0,97 ‰, чим порушив п.2.9 “а” Правил дорожнього руху України. Постановою Корабельного районного суду м.Миколаєва від 23.11.2016 року Панайотова В.Г. визнано винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік. Постановою Апеляційного суду Миколаїської області від 22.12.2016 року постанова Корабельного районного суду м. Миколаєва залишена без змін.

Правопорушник сподівався уникнути відповідальності, але
Постанова Корабельного райсуду залишена без зміни

Корабельним районним судом м.Миколаєва розглянута справа про адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП, а саме відмова від проходження медичного огляду, вчинене Киптіловим О.В. Водій під час керування транспортним засобом з явними ознаками алкогольного сп’яніння від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху України. Не дивлячись на невизнання провини Киптіловим О.В. у скоєні інкримінованого правопорушення, його провинабула підтверджена дослідженими у судовому засіданні доказами: показаннями свідків, даними протоколу про адміністративне правопорушення, відеозаписом з нагрудного реєстратора патрульного. Постановою Корабельного районного суду м.Миколаєва від 02.11.2016 року Киптілова О.В. визнано винним у скоєні адміністративного правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та накладено на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік. Постановою Апеляційного районного суду Миколаївської області від 01.12.2016 року постанова Корабельного районного суду м.Миколаєва залишена без змін.

ВИДЕО задержания пьяного водителя,
устроившего ДТП в Корабельном районе

Корабельним районним судом м.Миколаєва розглянута справа про адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130, 122-2 КУпАП, а саме відмова від проходження медичного огляду та невиконання вимог про зупинку, вчинене Потібеньком С.О. Водій, керуючи транспортним засобом, порушив п. 2.4 Правил дорожнього руху України, на вимогу працівників поліції про зупинку транспортного засобу, подану завчасно за допомогою спеціального сигналу (звукового) та проблискового маячку, не зупинився. В подальшому автомобіль під керуванням Потібенька С.О. був затриманий шляхом переслідування патрульним автомобілем. Після зупинки згаданого транспортного засобу у його водія були виявлені явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння в порушення вимог п. 2.5 Правил дорожнього руху України, Потібенько С.О. відмовився. В судовому засіданні Потібенько С.О. свою вину не визнав.Постановою Корабельного районного суду м.Миколаєва від 15.11.2016 року Потібенька С.О. визнано винуватим у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 130, ст. 122-2 КУпАП та відповідно до ч. 2 ст. 36 КУпАП на нього накладено стягнення у виді штрафу у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік. Постановою Апеляційного суду Миколаївської області постанова Корабельного районного суду м.Миколаєва залишена без змін.

[do_widget id=text-16]

 

Корабельний районний суд м. Миколаєва хоче ще раз звернути увагу водіїв, що відмова від проходження огляду на предмет перебування у стані алкогольного чи наркотичного спʼяніння тягне за собою адміністративну відповідальність аналогічну, як і за керування у такому стані.

Прес-секретар Корабельного районного суду м. Миколаєва 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button