КультураОбщество

Порошенко дав старт Року Японії в Україні

Президент Петро Порошенко підписав Указ про відзначення Року Японії в Україні. Під час зустрічі з Послом Японії в Україні Сіґекі Сумі, Глава держави висловив слова вдячності Японії за незмінну і тверду підтримку незалежності і територіальної цілісності України, яку ця країна постійно демонструє.

Петро Порошенко також відзначив роль Японії в наданні допомоги Україні в проведенні рішучих структурних реформ та нагадав про виділення 1,8 млрд доларів США протягом 2014-2016 років для підтримки нашої держави на шляху змін у багатьох сферах суспільного життя, зокрема у реформуванні правоохоронних органів та створенні нової поліції, впровадженні судової реформи, реалізації цілої низки екологічних програм та інших проектах.

«Це є дуже символічним, що Рік Японії в Україні буде відбуватися в 25-у річницю встановлення дипломатичних стосунків між нашими країнами», — сказав Президент.

Глава держави висловив переконання, що ця безпрецедентна подія стане важливою віхою в українсько-японських двосторонніх взаєминах, сприятиме зближенню наших культур та народів, посилить міжлюдські контакти.

Президент також наголосив, що Декларація Саміту «Великої сімки» у м. Ісе-Сіма в травні 2016 року підтвердила безумовну підтримку лідерами провідних країн світу суверенітету та територіальної цілісності України.

«Ми також високо цінуємо незмінну позицію японської сторони щодо невизнання окупації Росією Криму, а також готовність всебічно сприяти консолідації зусиль міжнародної спільноти для забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей», — сказав Петро Порошенко.

В свою чергу, Посол Японії в Україні Сіґекі Сумі подякував Президентові за високе визнання ролі його країни, яке підтверджується проведенням Року Японії в Україні. «Це є надзвичайно важливим. Відносини між Японією і Україною ніколи не були такими близькими, як сьогодні», — сказав Посол. Він також наголосив, що «відзначення Року Японії є важливим не лише для політиків чи бізнесменів, а також для звичайних людей, які відчувають і розуміють важливість взаємодії двох країн». Посол  також наголосив на знаковості факту, що «після Євромайдану значна кількість великих японських компаній розпочала свою активну економічну діяльність в Україні».

«Якщо великі компанії почали інвестувати в Україну, це означає, що й інші компанії будуть вкладати кошти у вашу країну», — сказав Сіґекі Сумі.

Президент України також висловив переконання, що цього року відбудеться прогрес в питаннях візової лібералізації для українців з метою спрощення відвідання Японії, а також активізація та збільшення прямих японських інвестицій в економіку України. Він навів приклади успішних японських інвестиційних проектів 2016 року, які вже працюють на Заході нашої країни і створюють тисячі робочих місць.

«Це прекрасна характеристика рівня довіри та рівня підтримки, які демонструє японський бізнес і японський Уряд по відношенню до України», — підсумував Петро Порошенко.

Глава держави передав запрошення Прем’єр-міністру Японії Сіндзо Абе відвідати Україну в цьому році.

Нагадаємо, 16 листопада 2016 року делегація Японського міжнародного агентства зі співпраці (JICA) відвідала Миколаївську область з робочим візитом. За результатами візиту ділових кіл та експертів Японського міжнародного агентства зі співробітництва (JICA) досягнуто домовленості щодо подальшого співробітництва з питання реалізації проекту будівництва мостового переходу через р. Південний Буг.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button