Общество

У Вітовському та інших районах області захворюваність на грип та ГРВІ перевищує рівень епідемічного порогу

Всього на 1 тижні поточного року на грип та ГРВІ захворіло 8370 осіб, з них діти склали 4789 осіб, питома вага серед всіх захворілих 57%. В порівнянні з 52 тижнем року захворюваність знизилася на 1911 випадків або на 19%.

Захворюваність перевищує рівень епідемічного порогу на 46% та залишається на епідемічному рівні на 10 адміністративних територіях області: у Арбузинському, Баштанському, Березанському, Братському, Вітовському, Врадієвському, Кривоозерському, Новоодеському, Очаківському, Снігурівському районах, повідомила прес-сулжба УОЗ Миколаївської ОДА.

Госпіталізовано за тиждень 643 особи, з яких 451 – діти, 70% від усіх госпіталізованих з діагнозом грип та ГРІ.

Темп росту захворюваності дещо знизився завдяки канікулам у загальноосвітніх навчальних закладах та новорічним та різдвяним святам.

За даними вірусологічної лабораторії ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України» при дослідженні матеріалу від хворих методом імунофлуоресцентної мікроскопії в 50% виявлені віруси грипу А, в 43% випадків аденовіруси та в 6% віруси парагрипу. Досліджені зразки біологічних матеріалів від хворих на грип методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), в 46% визначені РНК вірусів грипу типу А.

Станом на 1 тиждень року щеплено проти грипу 4919 осіб, з яких найбільша кількість це персонал підприємств, установ, організацій – 1873 особи (38%); 1767 осіб (35%) – це особи, що перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках дитини, будинках для осіб поважного віку); 943 особи (19%) – медичні працівники, за власні кошти щеплено всього 283 чол.(5%).

За повідомленням Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» станом на 1січня у 21 області України та місті Києві інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищують епідемічні пороги.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button