ОбществоПроисшествия

Із заметів за 3 доби вилучено 129 авто. Миколаївські рятувальники допомагають в ліквідації наслідків негоди

Співробітники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області продовжують надавати допомогу в ліквідації наслідків негоди.

Так, внаслідок погіршення погодних умов протягом 6 — 7 січня на автошляхах області утворилися снігові замети та перемети, частково порушено нормальні умови функціонування транспортної інфраструктури. Шар снігового покрову на втошляхах складає від 5 до 30 см, в переметах — від 1 до 2,5 метра.

В період з 6 по 8 січня підрозділи Головного управління залучалися 91 раз, де було задіяно 91 одиниця техніки та 209 чоловік особового складу. Із снігових заметів протягом трьох діб вилучено 129 автомобілів, надано допомогу 520 особам, з них доставлено до лікарень 1 вагітну жінку та 9 хворих людей, повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Станом на 8:00 9 січня за інформацією ПАТ «Миколаївобленерго» відновлено електропостачання у всіх населених пунктах.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Миколаївській області рух на дорогах державного рівня відновлено, до роботи на автошляхах задіяні 11 одиниць техніки та 13 працівників.

На території Миколаївської області працює 303 стаціонарних пункти обігріву. Ще три мобільних пункти обігріву знаходяться в резерві та готові бути задіяні при першій необхідності.

За прогнозом Миколаївського обласного центру з гідрометеорології 9 січня по області та м. Миколаєву небезпечних явищ не очікується. Температура повітря вночі 13-18 морозу, вдень від 4 до 9 градусів нижче нуля. Вітер північно-східний 15-20 м/с, подекуди опади у вигляді снігу.

Рятувальники Миколаївщини звертаються до всіх громадян! Будьте пильними та обережними, а також з розумінням ставтесь до роботи усіх служб, які задіяні до ліквідації наслідків негоди! По можливості не виїжджайте за межі населеного пункту або плануючи поїздку укомплектуйте автомобіль всім необхідним! Не паркуйте свої автівки на проїжджих частинах, адже це може заважати снігоприбиральній техніці проводити роботи по розчищенню автошляхів, або ускладнювати проїзд автомобілям екстрених служб. Уникайте тривалого перебування на вулиці так як існує ризик переохолодження, обмороження тощо. У випадку, якщо ви тривалий час знаходитесь на вулиці зверніться до найближчого пункту обігріву або зайдіть в кафе, магазин тощо, зігрійтесь і лише потім продовжуйте всій шлях!

Пам’ятайте зима може бути дуже лютою та підступною. Бережіть себе та своє життя! В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101»!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button