Происшествия

До суду над миколаєвцем, що напідпитку котив мопед по пр. Богоявленському, запрошують інспектора патрульної поліції

У провадженні слідчого судді Центрального районного суду м.Миколаєва Івана Дірка перебуває адміністративна справа щодо місцевого мешканця Сергія Петраша, на якого інспектором патрульної поліції було складено адміністративний протокол за ч.2 ст.130 КУпАП.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва повідомляє, що відповідно до протоколу, 10.11.2016 року Сергій Петраш в районі пр.Богоявленський керував мопедом «Honda» в стані алкогольного сп’яніння, показник якого, згідно тестування на приладі «Драгер», склав 0,86 ‰.

У судовому засіданні чоловік категорично заперечував свою провину, зазначивши, що він дійсно перебував у стані сп’яніння, проте мопедом не керував, оскільки він був несправним, а лише котив його по тротуару. За його словами, це можуть підтвердити свідки, окрім цього подія фіксувалась на натільну камеру інспектора патрульної поліції. Крім того, оскільки він не керував транспортним засобом, до нього не може застосовуватись норма ст.130 КУпАП.

Водночас, інспектор патрульної поліції, яка складала адміністративні матеріали, у судове засідання не з’явилась, незважаючи на те, що на ім’я начальника патрульної поліції м.Миколаєва Максима Ахрамєєва було направлено виклик із зазначенням часу та місця проведення засідання, відеозапис з натільної камери також надано не було.

Додані до адміністративног о протоколу пояснення свідків є фактично ідентичними та містять по два речення.

За такого, підтвердити або спростувати слова Сергія Петраша щодо того, що він не керував транспортним засобом, є неможливим.

З метою всебічного дослідження обставин даної адміністративної справи і винесення справедливого і обґрунтованого рішення, та оскільки співробітники патрульної поліції систематично не з’являються за викликом суду для розгляду складених ними адміністративних матеріалів, суд звертається до начальника патрульної поліції м.Миколаєва Максима Ахрамєєва з проханням забезпечити явку інспектора, яка складала 10.11.2016 року адміністративний протокол щодо Сергія Петраша, у наступне судове засідання, яке відбудеться о 10.00 12.01.2017 року, та надати відеозапис зазначеної події, зафіксований натільною камерою патрульної.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button