Общество

"Грип набирає обертів, але приводу для паніки немає", - Миколаївський облздрав

На 51 тижні поточного року на грип та ГРВІ захворіло 8936 осіб, з них діти склали 5998 осіб, питома вага серед всіх захворілих 67%. В порівнянні з 50 тижнем року захворюваність зросла на 1710 випадків або на 23%. Захворюваність перевищила рівень епідемічного порогу на 26,3% та набула епідемічного рівня на 7 адміністративних територіях області: у Арбузинському, Березанському, Братському, Казанківському, Очаківському, Снігурівському районах та м. Южноукраїнськ.

Про це повідомляє прес-служба облздаву.

Госпіталізовано за тиждень 334 особи, з яких 268 – діти, 80% від усіх госпіталізованих з діагнозом грип та ГРІ.

Готовність профільних закладів надавати медичну допомогу 28 грудня особисто перевірив виконуючий обов’язки начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Дячук.

 

Він поспілкувався з керівництвом, медпрацівниками і пацієнтами обласної інфекційної та обласної дитячої інфекційної лікарень, переглянув хід робіт щодо ремонту даху.

В обох закладах передбачено та є в наявності запас ліків, необхідний для надання ургентної допомоги, працює обладнання.

Сьогодні в обласній інфекційній лікарні перебуває 101 хворий на грип та ГРВІ, в обласній дитячій інфекційній лікарні – 38 дітей проходять стаціонарне лікування. Протягом листопада-грудня поточного року в обласній дитячій інфекційній лікарні отримали лікування 176 осіб, хворих на грип і ГРВІ.

Читайте новини першими

Связанные статьи

6 комментариев

  1. А так значит есть бесплатные лекарства для людей!!! Тогда объясните мне дуре не образованной почему я иду после посещения врачей в аптеку и покупаю за свои деньги лекарства??? И господь с тобой если ты купишь аналог который дешевле нет только то что выписали!!! Классно врачи сотрудничают с аптекой

    1. Ну что необразованная это видно..ургентный-значит срочный.Человеку,который нуждается в экстренной помощи есть чем помочь.Такой запас есть во всех больницах.
      А кто вам,простите,не даёт купить аналог? Бред пишите.

    2. Не с аптекой, а с представителями фирм. Аптеке все равно какой препарат дать - выписанный или аналог. Аналог может быть и дороже намного. Аурика перестань верить всякому бреду и писать то, что не знаешь и в чем не компетентна))) А бесплатные лекарства у нас только для избранных и то не всех)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button