Экономика

Більше мільярда гривень податків сплатили за 11 місяців підприємці Інгульського та Корабельного районів

Державною податковою інспекцією у Ленінському районі м. Миколаєва, за результатами вжитого комплексу організаційних і практичних заходів із розширення бази оподаткування, протягом січня-листопада 2016 року забезпечено стабільне наповнення державного та місцевих бюджетів, — повідомоляє прес-служба зазначеної ДПІ.

Так, юридичні та фізичні особи-підприємці Інгульського та Корабельного районів м. Миколаєва сплатили до зведеного бюджету 1106,6 млн грн. податкових платежів.

Зокрема, державний бюджет отримав 438,6 млн грн., до місцевих бюджетів надійшло 668,0 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2015 року, досягнуто позитивну динаміку надходжень до державного бюджету — додатково забезпечено 112,9 млн гривень.

За одинадцять місяців 2016 року до місцевих бюджетів мобілізовано на 206,0 млн. грн. більше, ніж в 2015 році. Значну частину надходжень до місцевих бюджетів складає податок на доходи з фізичних осіб 363,2 млн. грн., плата за землю – 107,4 млн. грн., акцизний податок – 94,2 млн. грн., єдиний податок –  72,7 млн. гривень.

Крім цього, за січень-листопад  2016 року забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в загальній сумі 282,3 млн. гривень (тільки протягом листопада 2016 року отримано 23,9 млн. грн. ЄСВ). Завдяки своєчасній сплаті єдиного внеску, громадянам гарантується право на соціальний захист на випадок безробіття, у разі нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань, а також гідне пенсійне забезпечення та інші виплати.

[do_widget id=text-16]

 

Досягненню значного рівня находжень до бюджету сприяє висока податкова культура платників, проведення заходів з детінізації, вдосконалення системи адміністрування податків та розширення спектру сервісних послуг, — зазначили в ДПІ.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button