КультураОбщество

До Миколаєва прибув Потяг Єднання «Труханівська Січ»

Сьогодні, 20 грудня, до Миколаєва прибули пасажири Четвертого Потягу Єднання «Труханівська Січ»

На залізничному вокзалі заступник голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслав Бонь, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, учасники Молодіжної колегії при облдержадміністрації зустріли об’єднану команду Східних та Західних областей України: волонтерів, освітян, військових, студентів, школярів та духовенства — повідомили в Миколаївській ОДА.

Вітаючи гостей, В’ячеслав Бонь відзначив важливість акції «Потяг Єднання»:

«Я добре пам’ятаю роки, коли через безвідповідальність політиків Україною проїхав, так кажучи «потяг роз’єднання», коли нас поділили на Схід та Захід, почали розгойдувати мовне питання.  Події, які відбуваються на сході країни, — це наслідки саме тих безвідповідальних дій. Ми добре розуміємо важливість вашої акції і щиро бажаємо вам успіху. Я дуже радий, що ініціаторами акції є молодь, є студенти. Я завжди говорю, що завдання мого покоління і покоління більш старшого – втримати Україну і дати поштовх для її розвитку, а повна розбудова єдиної, соборної України — це вже завдання молоді», — сказав В’ячеслав Бонь.

Сьогодні пасажири Потягу Єднання оглянуть Миколаївський обласний краєзнавчий музей, покладуть квіти до пам’ятника Героїв Небесної Сотні, завітають до Чорноморського національного університету ім.Петра Могили та відвідають військовослужбовців Миколаївської 79-ї окремої аеромобільної бригади.

Зазначимо, що Всеукраїнська національно-патріотична благодійна акція «Потяг Єднання «Труханівська Січ» ініційована волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності і має на меті сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризувати національну культуру.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. А где же общественные организации ? Или только власть присутствовала ? Никакой рекламы как всегда , мероприятие для галочки .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button