Происшествия

«Якщо буде потрібно, то я і всього роздягну», - інвалід із Корабельного району розповів про хамство лікаря-нарколога

Віктор Телеганенко, який працює водієм маршрутного таксі, звернувся до редакції «Кorabelov.info» і повідомив про прикру і несправедливу, на його погляд, ситуацію, яка сталася в ніч з 7 на 8 грудня.

«7 грудня 2016 року близько 24:00 години ночі я зупинився на перехресті пр. Корабелів та пр. Боговленського та вийшов з автомобілю випити кави.

У той же час до мене підішли три працівники патрульної поліції. Попросили документи, й навівши мені ліхтарик у очі, хтось з них запитав, чи не вживав я наркотичні засоби. На що в мене навіть не знайшлося слів, оскільки я не вживаю ні алкогольні напої ні, більш того, наркотичні засоби, оскільки за станом свого здоров’я я не можу собі дозволити навіть випити зайві 100 грамів води.

Справа в тому, ще з 2013 року я є інвалідом І – ї групи у зв’язку з тяжким захворюванням нирок (хронічна хвороба нирок V ст.: хронічний гломерулонефрит. Хронічна ниркова недостатність, термінальна стадія, пролонгована замісною нирковою терапією. Програмний гемодіаліз з 03.08.13 року по теперішній час. Вторинна анемія. Симптоматична гіпертензія 2 ст. Міокардіофіброз змішаного ґенезу. СН ІІ- А).

Я повідомив про це працівникам поліції, однак останні запропонували мені проїхати до Миколаївського обласного наркологічного диспансеру та пройти обстеження», — повідомив Віктор.

За його словами, у Миколаївському обласному наркологічному диспансері патрульні  провели водія до лікаря-нарколога Ярової Раїси Дмитрівни, яка і здійснювала огляд.

«Відразу хочу зазначити, що лікар зверталася до мене в грубій хамській формі, як то зверталася на «ти», тощо.

На початку огляду я одразу повідомив про свою хворобу, через що в мене було набрякання ніг. З метою підтвердження цього лікар почала огляд ззовні та повідомила про необхідність зняття одягу. На моє запитання чи знімати весь одяг, лікар-нарколог Ярова Р.Д. в грубій формі сказала: «Якщо буде потрібно, то я і всього роздягну».

По закінченню огляду лікар знову ж таки в грубій формі сказала, що я брешу та набряк ніг в мене відсутній», — зазначив Віктор Телеганенко.

За його словами, після обстеження за допомогою спеціального технічного засобу, що здійснює аналіз на підставі парів в повітрі, тест показав відсутність алкоголю.

«При цьому, роздрукований результат тесту ані мені, ані патрульним надано не було, його було прикріплено до Журналу реєстрації медичних оглядів осіб з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції», — підкреслив Віктор.

Але лікар вірішив обстежити Телеганенка за допомогою аналізу сечі, хоча через його хворобу це неможливо.

«Наслідком мого захворювання є анурія. «Анурия» (от др.-греч. ἀν- — отрицательная частица и οὖρον — моча) — отсутствие поступления мочи в мочевой пузырь. При этом патологическом состоянии диурез составляет не более 50 мл в сутки. (https://ru.wikipedia.org/wiki/)

Зазначений діагноз фактично унеможливлює проведення аналізу сечі.

Я просив лікаря зробити аналіз крові, оскільки був впевнений в своєму стані.

Більш того, на підтвердження мого стану здоров’я я надав лікарю-наркологу Яровій Р.Д. пенсійне посвідчення інваліда.

Однак лікар в грубій формі почала казати, що я нібито брешу, бажаю ухилитися від відповідальності, а  відповідне посвідчення інваліда я купив. На мене посипались грубі образи та приниження», — підкреслив водій.

Після цього лікар-нарколог Ярова  склала висновок щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції № 1496 від 08.12.2016 року, зазначивши наступне: «Заключний діагноз встановити неможливо в зв’язку з відсутністю хіміко-токсикологічних досліджень – відмова від здачі сечі (демонстративно протягом 50 хвилин ні разу не зайшов до туалету)».

IMG.pdf

Відповідно після цього, працівники патрульної поліції склали Протокол про адміністративне правопорушення про притягнення Телеганенка до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 Кодексу про адміністративні правопорушення України, як то керування транспортним засобом особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Рано в ранці 8 грудня Віктор  повернувся до Миколаївського обласного наркологічного диспансеру разом із довідками, які підтверджують стан його здоров’я.

IMG_0002.pdf, IMG_0003.pdf, IMG_0004.pdf

«Однак лікар-нарколог Ярова Р.Д. проігнорувала відповідні документи та навіть не забажала розмовляти зі мною.

Відповідні дії лікаря-нарколога Миколаївського обласного наркологічного диспансеру Ярової Р.Д. вважаю неправомірними та такими, що суперечать загальним нормам людської гідності та моралі.

Дії «лікаря» вже оскаржені мною до Миколаївського управління охорони здоров’я. Але з урахуванням корумпованої ситуації, що склалася в органах охорони здоров’я, я не маю надії, що моя скарга буде почута або взагалі прочитана», — зазначив Віктор Телеганенко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

10 комментариев

  1. Полиция-козлы а яровая -зажравшаяся [censored] таких сраной метлой из органов!!!!!!!!!!!Полиция не хочет понимать нормальных людей а яровая проблемы больного человека!!!!!!!!!.НЕПОНИМАЮТ И НИКОГДА НЕ ПОЙМУТ!!!!!!!!!!РОЖДЕННЫЙ ПОЛЗАТЬ,ЛЕТАТЬ НЕ СТАНЕТ!!!!!!

  2. Хм? Странно... с таким заболеванием Кофе тоже нельзя. А Водитель утверждает что вышел выпить кофе. Что то тут не то.

  3. Теперь еще страшнее ездить на маршрутах. Водилы инвалиды обдолбаные, но со справкой. А кто его на работу взял?

  4. Я против что б за рулём маршрутки которая перевозит людей был водитель инвалид. Угробить можно всех и не нести ответственности ни за кого. Одним словом инвалид.Я сам инвалид если что.

    1. Если что...сейчас всем кушать хочется.он же не слепой или без рук и ног,ему свою семью тоже кормить нужно.Что ж теперь не работать.Против он.

  5. Живой человек хочется же иногда и больному чем то приятным в роте смазать.Сколько там того кофе 2 чайные ложки?В маршрутку к пьяным или наколотым Вы небоитесь садится,а к трезвому но инвалиду и со светлой головой засомневались?Выживать нада может ещё и семья есть.а пенсию наша угробленая страна даёт дай Бог чтобы на хлеб хватило.

  6. Интересно, когда реформа дойдет до медиков? Переаттестацию как раз с них и нужно было начинать. Купивших диплом "за поросенка" врачей на сегодняшний день очень много. Профессионалам - высокие зарплаты, НЕДОврачам - вон.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button