Общество

У Миколаєві за 2016 рік подано понад 4 тисяч заяв про факти насильства у сім’ї

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. У рамках цієї акції проводяться різноманітні інформаційно-про світницькі заходи в усіх закладах соціально-культу рної сфери. А також з 5 по 9 грудня в нашій державі проходить Всеукрїнський тиждень права.

Миколаївський міський палац культури «Корабельний» (директор Олексій Чебан) теж долучився до проведення інформаційних, освітньо-виховни х та культурно-масови х заходів під єдиним гаслом «Права і свободи людини – найвища цінність».

На державному рівні розроблено ряд нормативно-право вих документів, які визначають процедуру проведення щорічної акції «16 днів проти насильства». Дати початку та закінчення акції створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Тому, керуючись методичними рекомендаціями управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, які були попередньо надані, адміністрація ММПК «Корабельний» розробила план заходів з реалізації даної акції.

Стартувала акція 25 листопада в  Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Для працівників закладу культури та вихованців колективів художньої самодіяльності було проведено бесіду та продемонстровано мультимедійну презентацію на тему «Гендер у сім’ї, на роботі та політиці», основними завданнями якої було привернути увагу аудиторії до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

1 грудня з працівниками Палацу культури було проведено актуальний діалог на тему «СНІД – знак біди» з демонстрацією відео. Цього ж дня творчі колективи ММПК «Корабельний» взяли участь у соціальній акції, яка була організована громадською організацією «Друге дихання» до Всесвітнього дня солідарності з ВІЛ-інфікованими людьми.

2 грудня колективи художньої самодіяльності та окремі виконавці ПК взяли участь у міському заході з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями.

Наступним етапом реалізації акції були заходи, приурочені до Всеукраїнського тижня права. У період з 05 по 09 грудня були проведені заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру, що спрямовані на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права і свободи людини і громадянина та набуття навичок у їх застосуванні: організована виставка малюнків «Права дитини в малюнках» (любительське об’єднання народної творчості «Чарівниця», керівник Чайка Л. В.); проведено засідання любительського об’єднання «Автомобіліст» на тему «Правила безпеки на дорозі» (керівник Рєзніков А. Р.).

8 грудня юрисконсульт Юхова Н. О. провела міні-лекцію на правову тематику для працівників закладу культури, у якій виокремила головні тези. Надія Олексіївна звернула увагу присутніх на необхідності дотримання етичних правил і норм моралі під час спілкування, не вдаватися до насильства, навівши кілька яскравих прикладів того, до чого можуть призвести протизаконні дії.

Також юрисконсульт зазначила, що за останні 11 місяців у Миколаєві до органів та служб було подано понад 4 000 заяв про факти насильства у сім’ї (а це приблизно 12 в день!).

Завершилася акція підбиттям підсумків, а також відзначенням грамотами кращих творчих робіт, які були представлені на виставку малюнків.

Максим КОРОВАЙ, заступник директора
з культурно-масово ї діяльності ММПК «Корабельний»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button