КультураОбщество

«Вітовчани» перемогли на телепроекті «Фольк-music»

Народний вокальний ансамбль «Вітовчани» Миколаївського міського палацу культури «Корабельний» під керівництвом Василя Стефанюка став переможцем телепроекту «Фольк-music» у сезоні 2016 року.

Таку радісну звістку сповістив нам продюсер проекту В. Коваленко.

Протягом багатьох років музична програма «Фольк-music» незмінно тримає найвищий глядацький рейтинг у телепросторі України, тричі була номінована на «Кращу музичну програму року» у Національному телерейтингу та визнана одним з кращих телевізійних форматів Європи (The Eurovision Creative Forum 2014 у Берліні).

Шлях до перемоги був тернистим, і розпочався він у жовтні минулого року, коли Оксана Пекун, ведуча проекту, народна артистка України  завітала з творчим візитом до Миколаєва з метою знайомства з кращими фольклорними та народними вокальними колективами. І ось після чергового прослуховування, було вирішено дати зелене світло нашому колективу.

Тривалий час ансамбль проводив репетиції, вдосконалював свої вокальні вміння. Василь Йосипович як досвідчений керівник, практик з великим багажем знань, доклав максимум зусиль аби на записі телепередачі, що відбувся у травні 2016 року, його ансамбль пролунав гарно, як єдиний організм.

Колектив ансамблю представив у своїй конкурсній програмі пісню «Світить місяцю», яка окрім того, що прозвучала мелодійно і професійно, була ще й яскравою та емоційною.

Напруга в очікуванні результату зростала з кожним днем. І ось у листопаді цього року пролунав довгоочікуваний дзвінок, який сповістив радісну звістку: «Вітовчани» запрошуються до програми «Фольк-music» на церемонію Новорічного нагородження.

Спостерігаючи за виступом ансамблю, емоції просто переповнювали душу. І через хвилювання, і через те, що переможну композицію вітовчани заспівали з  українською естрадною співачкою, заслуженою артисткою України Інеш.

Нагороджував колектив народний артист України Олександр Пономарьов.

Максим КОРОВАЙ, заступник директора
з культурно-масово ї діяльності ММПК «Корабельний»

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button