КультураОбщество

До Дня ЗСУ в Корабельному районі пройшло свято мужності й відваги

5 грудня за ініціативи Миколаївського міського палацу культури «Корабельний», за підтримки управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради та адміністрації Корабельного району, проведено тематичний захід з нагоди 25-річчя Збройних сил України.

День Збройних сил України був встановлений постановою Верховної Ради України в 1993 році. Цей день святкується щороку 6 грудня — у день прийняття в 1991 році Закону України “Про Збройні сили України”.

Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік Української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до Другої світової війни.

Та й сьогодні солдати і офіцери Збройних сил України гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків. Не всі нині, на превеликий жаль, розуміють значення власної армії, призначення якої захищати суверенітет та незалежність держави від зазіхань зовнішніх агресорів. «Бажаєш жити в мирі — готуйся до війни» —, говорить мудре народне прислів’я.

Так, сьогодні мужні військовослужбовці відстоюють цілісність нашої держави у боротьбі з ворожим агресором, не шкодуючи свого життя. Тому ми, свідомо налаштовані українці, повинні всіляко підтримувати армію, підтримувати бойовий дух солдат усіляким чином, адже армія — це один із основних елементів стабільного і впевненого розвитку української держави, а тому й рівень забезпечення військових має бути відповідним до покладених на них завдань. І в плані соціального, матеріально-технічного забезпечення, і в плані моральної підтримки.

 

У рамках здійснення шефської допомоги організатори заходу вирішили привітати військовослужбовців Миколаївського гарнізону, тому й було вирішено провести тематичний концерт під назвою «Свято мужності й відваги». У цей день до нашого закладу культури були запрошені військові з В/ч А1836, 299 бригади тактичної авіації.

Динамічно, професійно, від душі та з любов’ю говорила про наших захисників ведуча Ольга Ларькіна. А усі її слова були підкріплені оплесками присутніх в залі глядачів та яскравими творчими номерами, які були представлені колективами художньої самодіяльності та окремими виконавцями ММПК «Корабельний»: народним ансамблем бального танцю «Фантазія» (керівник — Юрій Крижановський), народним ансамблем циганської пісні і танцю «Бахтале» (керівники — заслужений працівник культури України Володимир Юрковський та Ірина Лесів), зразковим ансамблем танцю «Водограй» (керівник — Світлана Чебан), зразковим ансамблем сучасного танцю «Жемчужина» (керівник — Наталія Кобельчук), Світланою Овсянніковою, керівником аматорської студії естрадного вокалу «Звезда», Тетяною Герман, керівником аматорського театру ім. М. О. Троянова, вихованцями школи традиційного окінавського карате (керівник — Сергій Кузнєцов) та учасниками аматорської циркової студії «Баттерфляй» (керівник — Тетяна Зуєва), молодіжним дуетом народного вокального ансамблю «Океаночка» у складі Поліни Риженкової та Анжеліки Мельничук (керівник — Сергій Реутов), а також Ігорем Шпетним, студентом ВП «МФ КНУКіМ».

 

Про те, що захід пройшов вдало, свідчили схвальні відгуки глядачів та позитивний настрій артистів.

Адміністрація ММПК «Корабельний» щиро вітає усіх військовослужбовців та бажає усім незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я та звершення всіх ваших мрій і побажань.

Віримо в те, що українська армія стане національною гордістю, гарантом стабільності та безпеки України. Ваша мужність та сила здатні подолати будь-які перешкоди.

За матеріалами Максима Коровай, заступника директора
з культурно-масової діяльності ММПК «Корабельний»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button