Экономика

Відбулася нарада Мінінфраструктури з представниками міжнародних фінансових організацій та послами європейських країн

6 грудня в Києві під головуванням Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна відбулася Координаційна нарада з представниками міжнародних фінансових організацій, послами європейських країн і громадськістю. Представники
ДП «СК «Ольвія» також взяли участь у даному заході.

Під час наради Міністр інфраструктури України коротко окреслив попередні підсумки роботи Міністерства за 2016 рік та плани на 2017 рік. Також Володимир Омелян наголосив, що Міністерство працює над механізмом впровадження державно-приватного партнерства (ДПП) в Україні:

«Я хотів би поінформувати вас щодо нашої роботи стосовно концесійного законодавства. Разом з експертами та іншими зацікавленими сторонами ми закінчили обговорення політики ДПП і погодили всі важливі питання. Тепер очікуємо на перший законопроект від експертів ЄБРР. Я радий, що ми починаємо роботу зі Світовим банком над його техніко-економічним обґрунтуванням. У 2017 році ми плануємо концесію двох портів: державного підприємства «Херсонський морський торговельний порт» та ДП «Стивідорна компанія «Ольвія», як тільки буде ухвалено новий закон».

Если будет крупный инвестор:
ГП «СК «Ольвия» (ранее «СМП «Октябрьск»)
могут сдать в концессию на 49 лет

«Також ми плануємо розпочати реформу АМПУ наступного року», — зазначив Володимир Омелян. За його словами, розвиток внутрішніх водних шляхів є ключовим завданням Міністерства: «Це інструмент для перевезення товарів, і я дуже вдячний Нідерландам за допомогу в роботі по цьому напрямку. Наступний крок — ухвалення закону про внутрішніх водні шляхи, який буде розглядатись у парламенті у четвер. Також це програми реконструкції водних шлюзів і проведення днопоглиблювальних робіт. Вперше за останні роки Міністерством було виділено 100 млн. грн. на реконструкцію 5 шлюзів вздовж річки Дніпро, і це стало можливим завдяки програмі підтримки ЄС».

narada-06-12-2016_2

narada-06-12-2016_3

В нараді брали участь Перший заступник Міністра інфраструктури України Євген Кравцов, в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак, Генеральний директор УДППЗ «Укрпошта» Ігор Смілянський, посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Кломпенхаувер, керівник Групи підтримки реформ Олександра Клітіна, народні депутати України.

Про це повідомили на офіційному сайті ДП «СК «Ольвія».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button