КультураОбщество

Палац культури «Корабельний» долучився до просвітницької акції на день солідарності з ВІЛ-інфікованими

Щороку відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та рішенням Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими 1988 року, 1 грудня відзначається Всесвітній день солідарності з ВІЛ-інфікованими. Ця дата була встановлена для того, щоб привернути увагу світової громадськості до поширення по всіх регіонах світу ВІЛ-інфекції, яка набула масштабів глобальної пандемії.

У цей день уся світова спільнота долучається до проведення та участі в різноманітних заходах, агітаційних програмах, благодійних концертах. Не став виключенням і наш Палац культури, у якому серед працівників було проведено актуальний діалог на тему «СНІД – знак біди».

Взявши на себе відповідальність та проявивши активну соціальну позицію, громадська організація «Друге дихання» (керівник Олексій Терехов) при співпраці з Миколаївським міським палацом культури «Корабельний» (директор Олексій Чебан) провела соціальну акцію у торгівельно-розважальному центрі «СityСenter», метою якої стало підвищення обізнаності населення про ВІЛ/СНІД і демонстрація міжнародної солідарності перед загрозою пандемії.

Кожного року Всесвітній день солідарності з ВІЛ-інфікованими проводиться під різним девізом, що відображає актуальну проблему часу. Цього разу акція проходила під відновленим гаслом: «Відкриті серця», тим самим закликаючи усіх городян обрати життя замість шкідливих звичок, які рано чи пізно можуть призвести до різного ступеню захворювань. І ВІЛ/СНІД не є виключенням.

Позитивний настрій організаторів та учасників заходу передавався усім присутнім та просто перехожим, які у своїх справах завітали до торгівельного центру. Волонтери пропонували обміняти цигарки на цукерку, роздавали агітаційні листівки з атрибутикою – червоними стрічками, що є одним із проявів солідарності.

Всесвітній день солідарності з ВІЛ-інфікованими дає серйозну можливість для посилення суспільного усвідомлення проблеми ВІЛ та СНІДу, поширення профілактичної інформації в суспільних групах, поліпшення якості допомоги, що надається зараженим ВІЛ особам, для боротьби із замовчуванням існуючої проблеми та дискримінацією.

Психологи реабілітаційного центру проводили роз’яснювальну роботу серед населення, надавали інформацію щодо шляхів зараження ВІЛ/СНІД, способів передачі даного негативного явища.

А яскравим прикладом здорового способу життя стали чудові виступи учасників творчих колективів ПК «Корабельний»: зразкового ансамблю танцю «Водограй» (керівник Світлана Чебан), зразкового ансамблю сучасного танцю «Жемчужина» (керівник Наталія Кобельчук), школи індійського танцю «Лакшмі» (керівник Наталія Конончук), Вікторії Данілевич (аматорська циркова студія «Баттерфляй», керівник Тетяна Зуєва), Катерини Дадіані та Дарії Любченко (любительське об’єднання естрадного співу «Унісон», керівник Тетяна Єрохіна), Поліни Риженкової та Анжеліки Мельничук (молодіжний дует народного вокального ансамблю «Океаночка», керівник Сергій Реутов).

Фінальним етапом акції став запуск у небо ліхтарика, який став символом надії на швидке подолання чуми ХХІ століття.

Ми сподіваємося, що одного разу можна буде сказати: «Зі СНІДом покінчено!»

Максим КОРОВАЙ, заступник директора
з культурно-масової діяльності ММПК «Корабельний»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button