Общество

Акція "16 днів проти насильства" - у школах Корабельного району

28 листопада у рамках акції «16 днів проти насильства», що проходить за підтримки адміністрації Корабельного району м. Миколаєва, в ЗОШ № 44 для учнів 7-х та 8-х класів відбулось колективно-ігрове спілкування «У колі гендерних ролей».

Відділ у справах сім’ї, молоді, культури та спорту адміністрації району спільно з бібліотекою-філією №8 ЦМБ для дітей ім. Ш.Кобера і В.Хоменка підготували відеоролик та презентацію. Спілкування з дітьми пройшло жваво і інформативно.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді, культури та спорту Ірина Іванівна Богдан  розповіла присутнім про історію виникнення акції «16 днів проти насильства». Надала учням консультації щодо дій під час ситуації, якщо скоєно насилля чи жорстоке поводження з ними. Поінформувала про роботу «гарячих ліній», служб та організацій, які вповноважені швидко реагувати на сигнал тривоги. Дітям було презентовано брошури, буклети, інформаційні матеріали щодо профілактики насильства в сім’ї, торгівлі людьми тощо.

В умовах сьогодення, коли Україна знаходиться на шляху побудови демократичного, громадянського правового суспільства, у якому найвищою соціальною цінністю визнаються людина, її життя і здоров’я, честь, гідність, недоторканість, в українському законодавстві відбувається поступова адаптація до існуючих міжнародних стандартів з прав людини і прав жінок зокрема.

Явище насильства потребує ретельного розгляду. Важливо вчасно виявляти випадки жорсткого ставлення до людей будь-якої вікової категорії.

 

29 листопада  за підтримки адміністрації Корабельного району в ЗОШ № 43 імені К.Ф. Ольшанського серед учнів 5-11-х класів відбувся конкурс агітбригад «Ми обираємо здоров’я» (до Дня толерантного відношення до СНІД, ВІЛ-інфікованих, з пропагандою здорового способу життя). У заході взяли участь представники адміністрації Корабельного району Красножон Валентин Леонідович та Богдан Ірина Іванівна.

Ведучі заходу наголосили, що здоров’я – одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя, це психологічне, соціальне і духовне благополуччя. Поінформували учасників заходу про ризики сучасності, які погіршують стан навколишнього середовища і провокують хвороби.

 

Під час виступів всі команди, а їх було 10, розкривали секрети збереження здоров’я, демонстрували знання і вміння підтримувати у належному стані психологічний і фізичний стан, агітували всіх присутніх за здоровий спосіб життя, за толерантне відношення до СНІД, ВІЛ-інфікованих. Пісні, презентації, інсценівки, танці, яскраві виступи, креативні знахідки – все випромінювало добро і налаштування на позитивне сприйняття життя, на збереження свого здоров’я. Лейтмотивом заходу було гасло «Ми обираємо здоров’я – приєднуйся до нас!»

Також учні школи змогли отримати консультацію щодо дій під час ситуації, якщо скоєно насилля чи жорстоке поводження з ними та інформацію про роботу «гарячих ліній», служб та організацій, які вповноважені швидко реагувати на сигнал тривоги. Учасникам заходу було презентовано брошури, буклети, інформаційні матеріали щодо профілактики насильства в сім’ї, торгівлі людьми, тощо.

У рамках акції адміністрація Корабельного району м. Миколаєва для заохочення учнів школи на подальшу активну роботу презентувала канцелярські набори та набори спортивного інвентаря.

Джерело: koradm.mk.ua

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button