ОбществоЭкономика

Мешканці, що відмовилися від побудинкового лічильника, платитимуть за газ за звичайним тарифом

28 листопада міський голова Олександр Сєнкевич в ході переговорів з головою правління ПАТ «Миколаївгаз» Богданом Стегнієм домовився про те, що мешканці будинків, які відмовилися від установки побудинкового лічильника, будуть проводити оплату за газ за звичайним тарифом.

Про це повідомили у міськраді.

Встановлення побудинкових вузлів обліку передбачено інвестиційною програмою, яка впроваджується згідно з Постановою НКРЕКП від 24.03.16 № 403 і реалізовується на території всієї України. Як відомо, городяни відмовляються від цієї послуги. «Миколаївгаз» фіксує ці факти як порушення, складає акти і потім на підставі актів встановлює підвищені норми споживання газу «відмовникам». Якщо стандартна норма при користуванні тільки газовою плитою становить 7, 2 куб. м на людину, то з урахуванням штрафних санкцій вона доходить до 18,3 куб. м.

«Николаевгаз» в 2,5 раза повысил тариф жильцам дома,
отказавшимся от подомового счетчика на газ

Після сьогоднішніх переговорів ПАТ «Миколаївгаз» направить звернення до НКРЕКП з проханням уточнити правила застосування підвищених норм при нарахуванні плати за користування природним газом для мешканців тих будинків, які перешкоджають встановленню побудинкових вузлів обліку газу.

Ми продовжуємо роботу з встановлення побудинкових лічильників газу і фіксуємо порушення, але санкції щодо мешканців застосовувати не будемо, поки не отримаємо офіційного роз’яснення від НКРЕКП, — запевнив Богдан Стегній. — Абонентам, яким вже нарахували плату за газ за підвищеними нормами, треба в індивідуальному порядку звернутися до нас із заявою, після її розгляду на комісії буде здійснено перерахунок.

Олександр Сєнкевич підкреслив, що ПАТ «Миколаївгаз» готове до співпраці і буде робити дієві кроки, щоб врегулювати конфліктну ситуацію.

— Міська влада розуміє, що інвестиційна програма з встановлення побудинкових вузлів обліку проводиться згідно з Постановою НКРЕКП. «Миколаївгаз» не може йти врозріз із позначеними планами, але підприємство готове до співпраці і шукає можливості, щоб знизити рівень соціальної напруженості в Миколаєві, — зазначив мер.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. А если мне газ вообще не нужен? Почему не разрешаете отказаться от использования вашей плиты???? Какого хрена я не хожу на общую кухню и плачу за газ???

  2. Программа есть на установку индивидуальных счетчиков, а не коллективных. Пусть не наводит тень на плетень.

  3. Бред сумашедшего , должны устанавливаться поквартирные счетчики , а не по домовые и все это должно быть за счет Николаевгаз, ну а они мотивировали установку по домовых счетчиков тем , что нет денег у них на счетчик в каждую квартиру , поэтому выход из ситуации установка одного на всех. Во вторых в постанове №403 не прописано что они должны повышать тарифы населению в случае отказа от установки счетчика , и в третьих в указанных суммах в этой постанове можно сделать следующий вывод на установку счетчиков в квартире в г. Николаеве выделено 6105,00, а на установку по домовых выделено 22868,00, но нигде не слова о повышении нормы потребления . Наеб*щики х*евы .

  4. Все просто . Новая система общих счетчиков позволяет раскидывать общую сумму на все квартиры КОТОРЫЕ ПЛАТЯТ . Алкаши и асоциальные элементы , которые годами не платят за тепло , так и не будут платить , за них заплатят добропорядочные жильцы дома.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button