Экономика

У Німеччині почався суд над чиновниками, яких підозрюють в отриманні хабарів від Фірташа

Обвинуваченим загрожує до десяти років ув’язнення

У четвер, 24 листопада, у Німеччині розпочався суд над чиновниками, яких підозрюють в отриманні хабарів від бізнесмена Дмитра Фірташа, — повідомляє Тиждень.

Близько півмільйона євро готівкою, за інформацією німецьких ЗМІ, було передано відомій в ділових колах Австрії «приватному детективу» Ніні Вилкенинг. Остання повинна була встановити неформальний канал комунікації з ФБР і роздобути інформацію, яка поширюється про Фірташа правоохоронними каналами. Її спільником був 60-річний головний комісар Земельної кримінальної поліції землі Мекленбург-Передня Померанія Хайнц-Петер Г.

Обвинуваченим загрожує до десяти років ув’язнення.

«Поки суд лише з’ясовує формальні юридичні питання, залучення свідків буде на більш пізній стадії процесу», — зазначив прес-секретар суду.

Нагадаємо, раніше німецькі ЗМІ повідомили, що в Австрії олігарх з України Дмитро Фірташ через колишню агента Міністерства держбезпеки НДР «Штазі»Хрістіну В. з позивним «Ніна» перерахував гроші для підкупу німецьких і австрійських посадових осіб у сфері безпеки, щоб вони роздобули йому документи ФБР, які допомогли б уникнути видачі Сполученим Штатам Америки.

Як відомо, Фірташ є фактичним власником миколаївського морського терміналу «Ніка-Тера».

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. АУкраине до этого вообще нет никакого дела..Ну подумаеш обворовал Украину ну и что?Вся верхушка воровала и ворует. У всех рыло в пуху. Ворон ворону глаз не выклюет.

  2. Ника терра продолжает процветать, складывая в карман вора Фирташа миллиарды, лизоблюд и приспешник олигарха Гайду из кожи вон лезет чтобы сделать из этой кормушки супер необходимое предприятие, но к сведению, Ника терра это просто перевалочная база ничего не производящая, только способствующая разбазариванию Украины, бесконтрольно вывозя все что придется. Такие конторы как Ника терра должны быть сугубо державными, а не средством обогащения Фирташа и прихвостней типа Гайду.

  3. Нет нет !!!Ника терра ещё нужна . Украина ещё не стала голой площадью. Пока на ней что-то ещё есть ,будут розбувать и раздавать до гола.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button