Экономика

"Світовий оператор номер один готовий зайти в український порт, - міністр інфраструктури Омелян (ВИДЕО)

Міністерство інфраструктури проводить переговори з світовим оператором номер один Hutchison Ports, який готовий зайти в один із найбільших портів України.

Про це у програмі «Про політику» з Сергієм Руденком на Еспресо.TV розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, спільно з міністерством економічного розвитку готується законопроект про концесію, що має стати універсальним законом для усіх видів галузі.

«Ми готуємо технічно-економічне обгрунтування для модельних портів, які ми обрали. Щоб ми з інвесторами говорили мовою фактів, цифр, документів, а не просто деклараціями чи гаслами. Розпочата робота у морському порті «Ольвія», у морському порті «Херсон». Я сподіваюся, що ми також зможемо перейти до інших портів. Паралельно ми працюємо з інвесторами», — зазначив міністр.

На його переконання, в Україні високотехнічні, сучасні робочі місця здатні створити лише топові світові компанії.

«З цією метою ми проводимо переговори з номер один світовим оператором Hutchison Ports, який готовий заходити в один з найбільших портів України. Також з портовим оператором DP World, який є номер три у світі і один з найтехнічніших», — розповів Омелян.

Він стверджує, що, якщо ці компанії будуть в Україні, то можна бути спокійними за морську галузь, адже вони дадуть ті приклади, до яких підтягнуться інші морські порти.

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=2SMhUyqK7g0[/embedyt]

 

Нагадаємо, ми писали:

«Настроены оптимистично». Международные партнеры — о пилотном проекте по передаче в концессию спецморпорта «Октябрьск»

«Мы перевернули страницу в книге истории порта». Зарегистрирован Устав ГП «СК «Ольвия», бывшего ГП «СМП «Октябрьск»

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Ага всё таки отдадут порт на долгосрочную аренду иностранцу ( вот что скрывается под заумным словом концессия ) . Ну что ж можно смело говорит что 1 порт мы потеряли , океану и 61 полная жопа . Заря на ладом дышит пока ещё . Чсз делает вид что работает . Что осталось роздать , продать , и так далее ? О нибулон точно . И всё город подохнит

  2. Жутко. Так обмануться в надеждах с Порошенко... Это уже не нищета. Этому уже нет названия. А он - на коне. Когда уже выборы,блин??!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button