Культура

«Поезія музики» Сергія Бутенка лунала в палаці культури «Корабельний»

«Поезія музики» — під такою назвою 5 листопада у Миколаївському міському палаці культури «Корабельний» відбувся творчий вечір миколаївського поета і композитора, актора театру ім. М. О. Троянова, переможця Міжнародного конкурсу поезії «Серебряного века силуэт» Сергія Бутенка.

Привітав молодого поета з дебютом Максим Коровай, заступник директора з культурно-масової діяльності, побажавши подальших творчих успіхів і наснаги. Тетяна Герман, керівник театру, для присутніх здійснила невеличкий екскурс творчим шляхом пана Сергія, розповівши про його досягнення та здобутки. Сам же митець поділився із глядачами своїм внутрішнім світом, розкрив свою багатогранну натуру засобами слова та музики.

Поет дарував присутнім власні вірші та пісні, які зачаровували звучанням. Провідною проблемою його творчістю є одвічна тема кохання, а ще тема людини та суспільства, війни. Історична тематика теж знайшла місце та відобразилася у таких творах як «Я проживаю третью жизнь», «Руины Трои» та ін. Мають місце у творчості композитора й вічні образи, які яскраво спливають в уяві під час слухання.

Як зізнався сам поет, більшість творів народжуються під впливом тих чи інших життєвих ситуацій, які колись відбувались із ним, а деякі ідей та образи відображені як в поетичних, так і музичних полотнах. Це такі, як «Лунное сияние» и «Созвездие».

Ліричний герой, від імені якого ведеться розповідь про події та людей, тісно переплітається із самим автором, його переживаннями. Насиченість творів тропами (або художніми засобами) надає їм більшої виразності, експресивності.

Вечір поезії запам’ятався надовго, а враження залишилися на все життя, зазначили в ММПК.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button