Общество

Ще одну перепродану земельну ділянку на "Маяку" суд повернув державі

2 листопада  у апеляційному суді Миколаївської області відбулось судове засідання, пов’язане з поверненням миколаївській громаді незаконно привласненої рекреаційної зони — лісу «Маяк» (урочища «Жовтневе»).

«Громаді вдалося відстояти повернення землі у державну власність. При розгляді справи знов негативно «засвітилося» прізвище Паламарюка – колишнього начальника Миколаївського обллісгоспу і наразі депутата облради від «Опозиційного Блоку», — повідомляє голова ГО «Комунальна самооборона» Ігор Дерев’янко.

Громадяни Мурлян В.М. та Куц А.В. подали апеляційну скаргу на рішення Корабельного районного суду від 05.07.2016 року, яким було повернуто у державну власність ділянку лісового урочища з адресою: вул. Мендєлєєва, 1/46. Суд першої інстанції визнав незаконним рішення Миколаївської міської ради про відведення землі Мурляну у 2009 році та перепродаж її у 2012 році Куцу. Продаж, як і багато інших ділянок в цьому лісі, оформлювала нотаріус Світлана Ласурія, наразі депутат міськради від «ОпоБлоку».

Для здійснення громадського контролю на засідання прийшла небайдужа громадськість, учасники АТО. Апелянти на суд не прийшли, їх інтереси представляли адвокати.

«В процесі слухання була озвучена цікава інформація. Так, Миколаївська міська рада відводила землі лісового фонду, які не можуть належати до комунальної власності, з формулюванням: «За рахунок земель ДП «Миколаївського лісового господарства…» та всупереч вже чинного на той час Розпорядження КМУ №610 про категоричну заборону приватизації лісів. В справі знаходиться погодження за підписом начальника Миколаївського управління лісового та мисливського господарства Петра Паламарюка, з приводу чого порушено кримінальне провадження. Причому це погодження надано без відома безпосереднього користувача землі ДП «Миколаївського лісового господарства». Сама ділянка знаходиться на межі берегового урвища, що при знищенні рослинності та забудові може призвести до зсуву та техногенної катастрофи.

Апеляційний суд, всебічно розглянувши справу, відхилив скаргу та лишив у силі рішення Корабельного районного суду, а ділянку — у власності Держави. Що було зустрінуте вигуками: «Слава Україні!».

Також є інформація, що Мурлян В.М. під час приватизації ділянки був «варягом» з Дніпропетровської області та партійним функціонером в Миколаївському обласному «БЮТ», — йдеться у повідомленні Ігоря Дерев’янка.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. а смысл они как там стоили так и строят дальше. Вы пойдите посмотрите что там делается охрана в домах сидит рабочие в дворах что то вечно делают

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button