Экономика

Плануємо скасування 75% відрахувань з діяльності підприємств морської галузі – Володимир Омелян

Міністерство інфраструктури передало на погодження проект постанови щодо скасування 75% відрахувань з діяльності підприємств морської галузі. Паралельно з цим триває робота зі створення морської адміністрації, реформи АМПУ та переговори щодо залучення світових портових операторів.

Про це 20 жовтня 2016 року, під час зустрічі з представниками профспілок підприємств морської галузі, заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє прес-служба мінінфраструктури.

«Ми запустили на погодження проект постанови щодо скасування 75% відрахувань з діяльності підприємств морської галузі. І я сподіваюсь, що за допомогою спільної роботи бізнесу, портів, АМПУ та Міністерства, ми зможемо переконати в необхідності відмови від 75% збору», — повідомив Володимир Омелян.

Серед позитивних моментів Володимир Омелян відмітив прогрес у роботі зі створення морської адміністрації:

«Питання створення Морської адміністрації поступово просувається. Я впевнений, що це єдиний вихід для України, для морської галузі – мати свій центральний орган виконавчої влади. Сподіваюся, Морську адміністрацію ми запустимо. Далі буде легше – буде що розвивати. Одночасно з цим триває необхідне реформування АМПУ. Цю реформу треба довести до кінця, щоб у нас були ефективно функціонуючі держпідприємства».

Окремо Міністр наголосив на важливості і перспективах залучення на український ринок світових портових операторів.

«Міністерство проводить переговори з світовими портовими операторами «DP World» та «Hutchison Ports». Ми ведемо перемови не тільки для того, щоб вони інвестували гроші в українську економіку і морську галузь, але й для того, щоб вони з собою привезли вантаж. Це те, без чого ми не маємо шансів на розвиток. Я сподіваюсь, що якщо вони зайдуть на український ринок, ви матимете спокійну роботу, гідні зарплати», — наголосив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури України також підкреслив, що на доручення Президента України Міністерство продовжує роботу над новою методикою портових тарифів і зборів:

«Українські порти мають бути конкурентними в Чорноморському басейні, а, отже, ми маємо скоротити перелік і обсяг таких платежів».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button