Общество

«Не лише на папері». Про забезпечення житлом молодих миколаївців розповіли в адміністрації Корабельного району (ВІДЕО)

На апаратній нараді, що відбулася на цьому тижні в адміністрації Корабельного району під головуванням Олександра Цуканова, про стан виконання повноважень щодо захисту прав та інтересів соціально-незахищеної категорії дітей на житло та майно розповіла головний спеціаліст сектору з питань опіки та піклування служби у справах дітей районної адміністрації Олена Миронова.

— Станом на жовтень 2016 року на обліку служби у справах дітей Корабельної райадміністрації перебуває 167 дітей. Це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. У разі, коли в таких дітей немає житла на праві власності або на праві користування, після досягнення дитиною 16 років ми збираємо необхідний пакет документів та вчасно надаємо клопотання до відділу обліку та розподілу житла виконавчого комітету Миколаївської міськради для постановки на квартирний облік громадян, що потребують поліпшення житлових умов…

На жаль, на сьогоднішній день ні одна дитина соціально-незахищеної категорії не отримала соціального житла, — каже Олена Олександрівна.

Елена Миронова - гл. специалист сектора опеки

Крім того, головний спеціаліст відділу обліку та розподілу житла Миколаївської міської ради Ірина Григорян повідомила присутнім на нараді про хід виконання Програми забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян міста Миколаєва.

Вона розповіла, що в загальній в черзі на житло в Миколаєві стоїть 6 091 громадян, а за кошти, передбачені у бюджеті, квартири дають лише пільговикам.

— Програма на 2011 – 2017 роки щодо будівництва доступного житла в Миколаєві призупинена через  відсутність фінансування. Але на сьогодні діє програма (на 2013 – 2016 роки) пільгового кредитування молодих сімей та одиноких молодих громадян на будівництво, або реконструкцію, або придбання житла у місті Миколаєві. Ця програма затверджена рішенням міськради від 21.04.2011р.

Ірина Борисівна розповіла про механізм надання пільгових кредитів та зазначила, кому вже такі були надані:

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=B568I4f9fW4[/embedyt]

 

Голова адміністрації Корабельного району Олександр Цуканов підкреслив, що вищевказана програма реально діє, а не лише на папері записана.

Відео — Наталія Турухіна

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button