Общество

Апеляційний суд залишив чергову ділянку на "Маяку" у власності держави

 

Апеляційна інстанція постановила рішення, розглянувши апеляційну скаргу Кукли П.Т. у цивільній справі за позовом прокурора Корабельного району м. Миколаєва в інтересах держави в особі Миколаївської обласної державної адміністрації, державного підприємства «Миколаївське лісове господарство» до Миколаївської міської ради та Кукли П.Т. про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним державного акту на право власності на землю та витребування земельної ділянки, — повідомляє прес-секретар апеляційного суду.

В листопаді 2014 року прокурор Корабельного району звернувся з позовом до суду. Він зазначав, що 30 червня 2006 року рішенням Миколаївської міської ради Куклі П.Т. надано дозвіл на відведення земельної ділянки площею 906 кв.м. за рахунок земель лісового господарства для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських споруд по вул. Гагаріна у м. Миколаєві.

Спірна земельна ділянка розташована в урочищі «Жовтневе» (у народі — «Маяк» — прим. ред.) Миколаївського лісництва ДП «Миколаївське лісове господарство» на території земель лісового фонду, що підтверджено  ортофотопланом публічної кадастрової карти України  та повідомленням ВО «Укрдержліспроект».

Рішенням Корабельного районного суду м. Миколаєва від 10 липня 2015 року позов задоволено частково.

В апеляційній скарзі Кукла П.Т. просив рішення скасувати та відмовити у задоволенні позову, посилаючись на неповне з’ясування судом обставин справи, невірну оцінку зібраних доказів та інші порушення судом норм матеріального та процесуального права.

Перевіривши законність та обґрунтованість судового рішення в межах доводів апеляційної скарги, колегія суддів апеляцію відхилила, а рішення Корабельного районного суду м. Миколаєва змінила, вказавши в резолютивній частині:

«Витребувати у Кукли П.Т. земельну ділянку площею 906 кв. м, розташовану по вул. Гагаріна у власність держави у користування державного підприємства «Миколаївське лісове господарство».

Оскільки  рішення Миколаївської міської ради від 30 червня 2006 року та від 9 листопада 2007 року щодо передачі землі у власність Кукли П.Т. прийняті  міською  радою всупереч діючому законодавству та з перевищенням повноважень, суд першої інстанції дійшов вірного висновку про їх незаконність, що і підтвердила апеляційна інстанція.

Рішення  колегії апеляційного суду набрало законної сили з моменту проголошення, тобто з 6 жовтня 2016 року, але протягом двадцяти днів з цього часу може бути оскаржене  в касаційному порядку до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button