Общество

"Пеліпас нахапав «ледве не лусне», але дещо народу повертається". Рішення Верховного Суду: у Пеліпасів заберуть ділянку на Маяку

5 жовтня справа з повернення у державну власність незаконно розданих приватним особам земель лісового урочища «Жовтневе» («Маяк»), що у Корабельному районі м. Миколаєва, розглядалася у ВСУ — на найвищому щаблі судової влади України.

Член Тимчасової комісії щодо перевірки законності відведення земельних ділянок громадянам для будівництва приватних житлових будинків в районі вул. Мендєлєєва у Корабельному районі м. Миколаєва  Ігор Дерев’янко повідомив:

«Розглядалась заява Пеліпас І.Ш. (мами відомого Аліка Пеліпаса) щодо скасування попередніх судових рішень (Корабельного районного суду, Апеляційного суду та Вищого спеціалізованого суду), якими було повернуто Державі однієї з ділянок лісу, яка раніше у сумнівний спосіб, перейшла у власність Інни Шмуліївни. Суд першої інстанції визнав незаконність відведення Миколаївською міською радою земель лісу у власність приватних осіб. Цікаво, що взагалі 10 ділянок урочища вспіли перейти у руки родини Пелипасів та зараз повертаються народу».

Заявниця та її представники на розгляд справи не з’явились, натомість приїхали активісти з Миколаєва для здійснення громадського контролю, бо виникли деяки підозри. Наприклад, ВСУ навіть не повідомив про засідання представника громадськості Ігоря Дерев’янка, якого раніше було залучено до процесу у якості третьої особи.

Врешті, «під пильним оком» миколаївців, колегія Верховного суду винесла остаточний вердикт та відхилила вимоги Пелипас І.Ш., чим підтвердила повернення землі Державі та незаконність відведення її приватникам.

При оголошенні постанови суду звучало «СЛАВА УКРАЇНІ!»

«Велика подяка всім, хто зробив цю подію можливою, хто допоміг фінансово для поїздки та хто взяв участь, в тому числі інформаційно», — зазначає Ігор Дерев’янко.

Він так прокоментував рішення ВСУ:

«Вітаємо зі знаковим кроком у відновленні соціальної справедливості!!! Пеліпас нахапав «ледве не лусне», але дещо народу повертається».

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button