Экономика

"Ми доведемо, що за цим велике майбутнє". Міністр інфраструктури України - про державно-приватне партнерство

При Міністерстві інфраструктури України буде створено проектний офіс з питань державно-приватного партнерства. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян у п’ятницю, 30 вересня, 2016 року під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства інфраструктури України.

У брифінгу також взяли участь Дмитро Шимків — заступник глави Адміністрації Президента України з питань проведення адміністративних, соціальних та економічних реформ, Олена Кошарна — засновник та головний виконавчий директор Horizon Capital, виконавчий віце-президент фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), Даніїл Пасько — співзасновник EasyBusiness, член Національної ради реформ (НРР).

«Саме Міністерство інфраструктури стає тестовим майданчиком, як свого часу ми стали тестовим майданчиком для системи державних закупівель ProZorro, для Opendate, так ми зараз стаємо тестовим майданчиком для розвитку державно-приватного партнерства. Цей механізм добре відомий в Західній Європі, Північній Америці, але не до кінця використовується в Україні. Я сподіваюсь, що  під час спільної праці з боку держави і приватних інвесторів і приватного капіталу над інфраструктурними проектами, ми доведемо, що за цим велике майбутнє, за цим значна економія бюджетних коштів, і що надважливо – ефективне їх освоєння», — наголосив Володимир Омелян.

Почти миллион гривен сэкономили на ГП «СМП «Октябрьск»
при обновлении парка погрузчиков, сделав закупку через ProZorro

За словами Міністра, передача в концесію портів може стати прикладом успішної реалізації державно-приватного партнерства.

«Перший крок — це прийняття Закону про концесію, другий крок – реалізація пілотних проектів з передачі в концесію порту «Октябрьск» і Херсонського морського торговельного порту», — наголосив В.Омелян.

«Настроены оптимистично». Международные партнеры —
о пилотном проекте по передаче в концессию спецморпорта «Октябрьск»

«Що стосується порту «Іллічівськ», то ми зараз ведемо переговори з компанією Hutchison Port Holding – одним з найбільших портових операторів у світі. Я сподіваюсь, що 13 жовтня її керівник відвідає Україну, порт «Іллічівськ», ознайомиться з його роботою», — заявив Міністр інфраструктури України.

Також він додав, що як стратегічних інвесторів Міністерство  розглядає топ-п’ять портових операторів або перевізників тієї чи іншої продукції: «Тому що вони заходять не просто в порт, — вони розвивають інфраструктуру, вони мають свій вантаж. Ми готові підтримувавати і українські компанії. В будь-якому випадку, це буде прозорий тендер».

Нагадаємо, ми писали: «Новий-старий керівник Руслан Олейник повернув порт «Октябрськ» до життя», — міністр інфраструктури відвідав підприємство

Читайте новини першими

Связанные статьи

6 комментариев

  1. Краткий перевод этой статьи таков: Мы отдаем всю инфраструктуру в руки частников и иностранных компаний так как сами не желаем ею заниматься, желаем получать прибыль, транши и пошла она на фиг государственная экономика. Украина это большой базар управляемый идиотами шизиками со справкой урывающими кусок от пирога и не думающими критериями своей страны.

    1. А ты что только об этом узнал, ты иностранец что ли? Или год, пять, десять лет назад другая политика была? Посмотри на Николаевский морпорт. Там гос предприятие первалкой занимается?

    2. А кто вам сказал, что государство должно этим заниматься? Карл Маркс и Фридрих Энгельс? Так выбросите их книги!

      1. В духе времени хотелось бы познакомиться с творчеством героев Украины С. Бандеры и Р.Шухевича. Не подскажите какие книги они написали?

  2. Поддерживаю АРНАУТ.Наша власть со стола ест и на тот же стол серет. Это конечно не новость и не секрет.Наши солдаты имеют оружие но незнают как им пользоваться,не в ту сторону его направляют.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button