Общество

По кількості скасованих вироків, апеляційний суд Миколаївської області - "у п’ятірці найкращих"

 

26 вересня відбулися загальні збори суддів Апеляційного суду Миколаївської області.

Про це повідомляє прес-секретар Апеляційного суду.

Одним з питань на порядку денному стояло обговорення наради у Вищому Спеціалізованому Суді України, яка відбулася 19 вересня 2016 року, і в якій брав участь голова Апеляційного суду Миколаївської області Олександр Ржепецький.

На нараді обговорювався стан судочинства в Україні за І півріччя 2016 року.

Основні тези його аналізу такі: різко збільшилася кількість кримінальних проваджень, що надходять у суди України – на 100 000 проваджень більше, ніж у минулому році, що складає більше на 25 %. «Це пов’язано з тим, що запрацювали реформовані поліція і прокуратура», — йдеться у повідомленні.

Разом з тим, скоротилася кількість цивільних справ на 19%, справи про адміністративні правопорушення залишилися на тому ж рівні, а надходження справ адміністративного судочинства також зменшилося на 25%.

«За якістю розгляду справ Апеляційній суд Миколаївської області спрацював на рівні і показав непоганий статистичний результат, в загальному рейтингу судів — посередині. Наприклад, по Україні кількість скасованих вироків складає 30,7 %, а скасованих вироків апеляційного суду Миколаївської області – 24 %, тобто по цьому показнику апеляційний суд Миколаївської області — у п’ятірці найкращих», — зазначають у прес-службі Апеляційного суду Миколаївської області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button