Экономика

"У Вітовському районі катастрофічна ситуація з освоєнням грошей", - голова райдержадміністрації Демчук

Сьогодні, 26 вересня, відбулось засідання колегії Вітовської районної державної адміністрації. Питанням, що викликало найбільш бурхливу реакцію, стало використання додаткових коштів, виділених у 2016 році з районного бюджету за рішеннями районної ради.

Начальник фінансового управління Людмила Бергер доповіла, що з районного бюджету були виділені додаткові кошти бюджетним установам, місцевим бюджетам на загальну суму 17259,4 тис.грн. Станом на 26 серпня освоєні кошти в сумі 4245,1 тис.грн. (що складає 24,6%).

Голова Вітовської районної держадміністрації Олександр Демчук запитав керівників бюджетних установ та сільських, селищних голів, в чому проблема з освоєнням грошей.

«Не дивлячись на складне економічне становище в державі, не дивлячись на війну на сході нашої країни, районний бюджет віднаходить можливість виділяти гроші на башти Рожновського, ремонт водопостачальних мереж, на ремонт дахів, опалення, за рахунок бюджетних коштів ремонтуються спортивні зали в сільських школах, такого освітлення вулиць, яке встановлюється в населених пунктах нашого району, немає навіть в місті Миколаєві, та багато іншого, про що я регулярно звітую перед громадою на шпальтах районної газети «Вісник Жовтневщини», на офіційному сайті райдержадміністрації та навіть в соціальних мережах.

 

Все, що залежить від мене, я виконую – гроші виділяються. Так в чому справа? Чому ми маємо настільки катастрофічну ситуацію з освоєнням грошей (тринадцять мільйонів неосвоєних коштів)? Люди повинні бачити зміни. Ви повинні довести людям той факт, що при «так званій стабільності», без війни, без окупованих територій при ідентичному бюджеті, за всі попередні роки, не робилося нічого з того, що люди бачать за останні два роки. А це свідчить про те, що влада не краде, а змінам на краще не стає на заваді ні війна, ні економічна криза», – зазначив голова Олександр Демчук.

Голова райдержадміністрації Олександр Демчук наголосив на тому, що така ситуація є вкрай не прийнятною: «виділені додаткові кошти повинні бути освоєні в найкоротший термін».

Окремо Олександр Миколайович зазначив, що громади повинні використовувати всі можливості, які є на сьогодні, та активніше брати участь в грантах та програмах розвитку. В приклад голова РДА привів Лиманівську сільську раду, яка вже не вперше виграє гранти від Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

Вітовська районна державна адміністрація

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Ну что тут можно сказать,вот вам еще один пример назначения на руководящие должности не профессионалов,а по принципу патриотизма... Имел опыт общения с руководителями структур жовтневого района и оставшееся впечатление,печальное. Ох как далеко нам-вам,туда,куда всё так собираетесь и проситесь...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button