Общество

"Попереду в нас цікава робота з учнями", - директор школи в Корабельному районі - про проект «Молодь дебатує»

 

Одне із завдань сучасної освіти — формувати людину з інноваційним типом мислення, інноваційною культурою, здатну до інноваційної діяльності. Саме тому ми були дуже раді, що нам випала честь взяти участь у проекті «Молодь  дебатує». Ми вирішили реалізувати цей проект у нашій школі, щоб розвивати політичну компетентність учнів, яка вкрай необхідна на сучасному етапі становлення України.

Мета проекту: розвиток політичної культури, залучення сучасної молоді до активної участі у політичному житті країни.

Керівництво проектом «Молодь  дебатує» здійснювала Віола фон Крамон, а його координатором виступила Ольга Пішель, за підтримки EdCamp Ukraine.

При детальному знайомстві з проектом, здивував і зацікавив його новий формат: проект націлено не на культивацію суперництва, практику роз’єднання  між школярами, а на набуття навичок командної роботи, практики колективної взаємодії, вміння молоді відстоювати свою точку зору з різних питань та  приймати спільні рішення, бути відповідальними за результати і за майбутнє країни.

14040081_1358189384214599_8685272732408435905_n

dsc_0830Протягом 8 днів цього літа 8 вчительок з чотирьох областей України (Харківська,
Миколаївська, Запорізька та Дніпропетровська) проходили навчання у Німеччині

dsc_0272

Програма візиту до Німеччини була дуже насиченою. Ми  знайомилися з правилами проведення дебатів, методики проведення дебатів відпрацьовували на собі.

Семінари  проводились  групою тренерів фонду Херті: Яною Григанською, Іриною Авдєєвою, Антанасом Грималаускасом. Це молода, креативна команда, яка допомагала здобувати нові знання і у всьому нас підтримувала, адже учасники тренінгу часто були у ролі учнів.

dsc_0355

Дебатам в Німеччині приділяється велика увага.  Ми відвідали урок історії  у Отто-Хан — гімназії, який проводив пан Зенке Еєк (вчитель історії за фахом), координатор програми «Молодь дебатує» в південній частині Нижньої Саксонії. Він розповів нам, що  використовує  дебати під час уроків. Вони спонукають учнів до активної думки, пробуджують інтерес до історії, сприяють розвитку життєвих компетентностей і пізнавально-творчого потенціалу учнів. У школі достатньо бажаючих, які відвідують в позакласний час заняття проекту.

Під час відвідування  Рейстагу – місця, де відбуваються засідання бундестагу, ми відвідали офіс партії «Зелених». Представниця партії розповіла нам, що   молодим політикам складно прийти  до влади, тому дуже важливо  впроваджувати проект «Молодь дебатує», він допоможе молоді активно включитися у політичні процеси у своїх країнах.

Нам пощастило відвідати фінальний конкурс, який відбувся у Берліні, Уранія. Про важливість цього проекту говоре і те, що на фінальні змагання прибув сам Президент Німеччини Йоахім Ґаук, який говорив, що завдяки проекту «Молодь дебатує» створюється нова генерація політиків.

dsc_0662

Попереду в нас цікава робота з  учнями, яка, ми впевнені, принесе значні результати і користь, як для наших школярів, так і для України. Ми щиро віримо, що все задумане обов’язково збудеться.

Висловлюємо вдячність пані Ользі Пішель та Віолі фон Крамон за отриманні знання, підтримку і віру вучителів, які прагнуть змінювати українську освіту.

 Лариса Грицюк,
директор Миколаївської ЗОШ № 29 

Читайте новини першими

Связанные статьи

10 комментариев

  1. Европа у нас скупает технократов и программистов, а подсовывает дешевых и гнилых гуманитариев. А мы и рады стараться. Уши развесили: "інноваційний тип мислення", "розвиток життєвой компетентності", "пізнавально-творчий потенціал учнів" и прочая лабуда, чтобы запачкать мозги молодёжи. А тем временем, из-за невостребованности остатки еще советского технического образования утекают на Запад.

  2. тык а дебаты молодежи или директоров? какое отношение директорша имеет к молодежи?

  3. В этой школе не осталось тех детей, которые могли бы думать и вступать в дебати, в эту школу идут дети цыганей,дети, которым тяжело дается учеба. В этой школе может 1 % от всех детей в школе, которые могут высказать свое мнение. Зато Директриса не знает , что б его сделатть, чтоб пошли туда дети.Так и пиарит себя.

  4. Она красиво говорит и то никогда но когда орет то стены дорожат не говоря о малышах которые учатся. Была свидетелем ее грубости общения с коллегами.

  5. родительский комитет в ковычках ты когда последний раз был в этой школе,придурок,там и учителя хорошии и ремонт сделан и детки там все умнички,а если в ней и учатся цыганские дети то что здесь такого,они что не дети или в других школах их нет

  6. Превратили нормальную школу в хрень какую то , демократичная школа , бред какой то , демократичней чем она была при директоре Арсентьевиче , уже она вряд ли будит , а лариса под шум волны рассекает просторы Европы , правильно , когда еще такой шанс выпадет .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button