ОбществоЭкономика

На оформлення субсидії НЕ впливає продаж квартири чи будинку, отримання спадку, оплата медичних послуг та інше

Роз’яснення Міністерства соціальної політики України з приводу обмеження для оформлення субсидії, якщо одноразова покупка перевищує 50 тис.грн.

Продаж квартири чи будинку НЕ входить в перелік критеріїв, які позбавляють права на отримання субсидії. Більше того, про факт продажу квартири громадяни НЕ зобов’язані інформувати органи соціального захисту.
Водночас, звертаємо увагу, що дохід від продажу квартири має бути задекларований у наступному році. Він буде враховуватися при розрахунку розміру субсидії на наступний період, скажімо у 2017-2018рр..

Якщо родина здійснила покупку, що перевищує 50 тис. грн. на момент отримання субсидії, безповоротну державну допомогу у сплаті житлово-комунальних послуг їй НЕ припинять надавати. Підтвердження цьому є діючий нормативно-правовий акт (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/848-95-п). Факт такої купівлі впливає на право на призначення субсидії на наступний термін.

На оформлення субсидії також НЕ впливає вартість майна, отриманого у спадок або у подарунок. Цей дохід НЕ включається до сукупного доходу сім’ї і НЕ береться до уваги при розрахунку розміру субсидії.

Також звертаємо увагу, що наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів також НЕ впливає на право отримання субсидії. Береться до уваги офіційний дохід, який приносить це майно.
Якщо сім’я придбала квартиру у кредит, то при визначені її права на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тис. гривень, субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання.

Винятком також є і медичні послуги. Якщо людина оплатила операцію і сума перевищує 50 тис.грн. – це НЕ позбавляє її права на субсидію.

Субсидія не призначається у випадку, якщо будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні членів сім’ї протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, будівельних матеріалів або одноразово оплатив послуги з будівництва, ремонту квартири чи будинку, автомобіля на суму, яка перевищує 50 тис. гривень. Однак і тут є виключення.

Держава готова йти на зустріч тим сім’ям, які реально потребують допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Говорят и пишут одно ,А обернется другими действиями государствуидоверчт нельзя.везде обворовуют!!!!

  2. А скажите влияет ли субсидия на продажу квартиры . Будет ли должен человек вернуть полученную суму по субсидии при продаже квартиры?

    1. А скажите влияет ли субсидия на продажу квартиры . Будет ли должен человек вернуть полученную суму по субсидии при продаже квартиры?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button