Общество

Апеляційний суд залишив державі земельну ділянку Віталія Бичка на "Маяку"

Сьогодні, 13 вересня  2016 року, колегія суддів апеляційного суду складі головуючої Кушнірової Т.В., суддів Базовкіної Т.М. і Яворської Ж.Я.  розглянула  апеляційну скаргу за позовом прокурора Корабельного району м. Миколаєва в інтересах держави в особі Миколаївської обласної державної адміністрації, Державного підприємства «Миколаївське лісове господарство» до Миколаївської міської ради, Бичка Віталія Васильовича, третя особа –Дерев‘янко Ігор Анатолійович про визнання незаконним та скасування рішення Миколаївської міської ради, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, витребування земельної ділянки.

Розпочалося судове засідання розглядом питання про можливість слухання справи у відсутності представників Миколаївської міської ради та ДП «Миколаївське лісове господарство». Вислухавши учасників процесу, колегія суддів постановила слухати справу без вказаних осіб.

У поясненнях Бичок В.В. та його представник наголошували на законності рішення Миколаївської міської ради щодо виділення йому земельної ділянки, вказували на пропуск прокурором строку позовної давності для оскарження цього рішення,  а всі погодження державних органів, які були необхідні по закону 2008 року були одержані.

Прокурор, представник Миколаївської обласної державної адміністрації та третя особа Дерев’янко І.А. наводили протилежні доводи і  підтримували застосування загальних строків позовної давності. Всі представники держави наголошували, що земельна ділянка відповідно закону беззаперечно належить державі і відноситься до земель лісового призначення, тому не могла бути передана до приватної власності.

Представниця обласної адміністрації зазначала, що Миколаївська міська рада виділила земельну ділянку Бичку В.В. поза межами свої повноважень, оскільки ця ділянка не належала ДП  «Миколаївське лісове господарство» на праві власності, а була у користуванні. Вказала, що процедура виділення земельних ділянок не передбачає погодження рішень міської влади з обласною адміністрацією, однак, як стало відомо, така практика виділення ділянок мала місце саме у Миколаєві.

Дослідивши всі докази і вислухавши всіх учасників процесу, колегія суддів видалилася до нарадчої кімнати. Через деякий час головуючою було оголошено вступну та резолютивні частини ухвали апеляційного суду, якою рішення Корабельного районного суду м. Миколаєва від 19 травня 2016 року залишено без зміни, а апеляція  щодо його скасування – без задоволення.

Повний текст рішення буде виготовлено протягом 5 днів і внесено до Єдиного державного Реєстру Судових Рішень, — повідомляє прес-секретар апеляційного суду.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button