Экономика

1,35 млрд.грн прибутку проти 3 млрд.грн збитку. Показники підприємств Миколаївської області за І півріччя 2016 року

Головним управлінням статистики узагальнені фінансові результати діяльності великих та середніх підприємств Миколаївської області (без банків, бюджетних установ; підприємств рослинництва, тваринництва та змішаного сільського господарства) за січень – червень 2016 року.

За І півріччя фінансовий результат до оподаткування зазначеної категорії суб’єктів господарювання склав 1,35 млрд.грн прибутку проти 3 млрд.грн збитку у січні – червні 2015 року.

Прибутковою стала діяльність підприємств з тимчасового розміщування й організації харчування (прибуток склав 2,1 млн.грн), будівництва (105,2 млн.грн), промисловості (238,1 млн.грн), оптової і роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (468,7 млн.грн).

Водночас, поки залишаються збитковими підприємства, що займаються операціями з нерухомим майном (збиток склав 9,8 млн.грн), сфери адміністративного та допоміжного обслуговування (0,6 млн.грн), лісового господарства та лісозаготівлі (0,2 млн.грн).

У промисловості з прибутками спрацювали підприємства текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів; з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції; машинобудівного комплексу, з виробництва харчових продуктів та напоїв і отримали їх в обсязі від 8 млн.грн до 389,8 млн.грн. Майже у 14 разів зріс прибуток підприємств з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності і склав 18 млн.грн.

Питома вага прибуткових великих та середніх підприємств склала 70,5% (60% у січні–червні 2015 року), відповідно 29,5% (40%) підприємств одержали збитки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Супер! Сумасшедшие деньги! Около 1000 грн/чел за полгода, 160 грн/чел/мес, или 5 евро/мес. Если так будет продолжаться, то мы порвём экономику Европы в клочья! У них же кризис, а у нас рост!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button