Экономика

Завдяки інфраструктурному проекту Мінрегіону, Миколаїв знизить споживання газу на 20%, електроенергії - на 60%

Реалізувавши проект «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» комунальними підприємствами восьми міст, буде досягнуто до 20% зниження споживання газу та до 60% — електроенергії.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, — передає урядовий портал.

Міністр повідомив, що «це можливо в результаті запуску на підприємствах автоматизованої системи SCADA, яка буде управляти майже 3000 об’єктами, та через встановлення індивідуальних теплових пунктів».

Учасниками проекту є вісім комунальних підприємств Вінниці, Миколаєва, Харкова, Херсона, Кам’янець-Подільського, Дніпра, Чернігова, Чернівців, Тернополя.

Нагадаємо, що проект «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання України» — інфраструктурний проект Мінрегіону України, що реалізується за кошти позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Впровадження проекту розпочалося у 2014 році. Строк реалізації проекту – 6 років. Загальна сума позики складає 315,5 млн дол. США.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Плоды деиндустриализации. Интересно, насколько увеличится потребление кизяка, дров и угля?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button