ОбществоЭкономика

Очільник Миколаївської ОДА звертається до представників бізнесу по допомогу у боротьбі зі свиною чумою

На сьогодні в Україні склалася вкрай важка ситуації щодо африканської чуми свиней (АЧС). Особливо складна ситуація складається на півдні країни. Протягом цього року зареєстровано 15 випадків в Одеській області та 9 — у Миколаївській. Постраждало чотири населених пункти Новоодеського району та один Вітовського.

Ще по одному випадку зареєстровано на окремих свинофермах. Зокрема, в останньому випадку на підприємстві «Техмед Юг» мусить бути знищеними понад сім тисяч голів свиней.

На жаль, ефективному запобіганню поширенню хвороби заважає ціла низка проблем. Перша частина з них спричинена недоліками у законодавчій та нормативній сферах, які практично унеможливлюють ефективне виконання необхідного комплексу заходів. Ще минулої осені, за бувшого міністра АПК ми напрацювали та відправили до міністерства пропозиції щодо внесення необхідних змін до відповідних законів та постанов Кабміну. Результат відсутній. А вже в серпні 2016 року ми знову направили свої пропозиції щодо змін у законодавстві, а також вказали на низку існуючих проблем. Додатково ми все це озвучили на останній селекторній нараді за участі міністра АПК. Сподіваємось, цього разу результат буде.

Друга частина проблем – це відсутність мінімально достатнього матеріально-технічного ресурсу. Все не перелічити. А на свинокомплексі, де знищується понад сім тисяч голів свиней, зіткнулися з тим, що вже не вистачає елементарно дров та шин для їх спалення.

Тому я ініціюю проведення сьомого вересня розширеної наради з главами районів, відповідними службами, на яке запрошу представників терміналів з перевантаження зерна, інших представників бізнесу і звертатимусь до них по допомогу. Цю біду можливо подолати лише разом.

Крім того, доручу провести подібні наради во всіх районах області. Для того, щоб не чекаючи біди, превентивно був сформований ресурс швидкого та ефективного реагування.

Закликаю всіх з розумінням та відповідальністю поставитися до проблеми та прикласти всі можливі зусилля для попередження її поширення. 

Читайте новини першими

Связанные статьи

8 комментариев

  1. А мне кажется что это все специально сделано!!Шаг в Европу хаха, наших фермеров попустят все вырежут а потом начнут с Европы говномясо завозить, и для Европы хороший рынок сбыта!!'!

    1. Все может быть. Слили же в прошлом году нашим детям вакцину от полио. Как раз перед тем как запретили ее по всему миру. И ничего, схавали.

  2. Почему нигде нет информации чем опасна зараженная свинина для человека? Я имею ввиду ситуацию если человек все же с'ест зараженное мясо

    1. "Для человека африканская чума свиней опасности не представляет." Для чего вам гугл и википедия?

  3. На сьогодні в Україні склалася вкрай важка ситуації, -в законодавчій та нормативній сферах, які практично унеможливлюють ефективне виконання, відсутність мінімально достатнього матеріально-технічного ресурсу. Закликаю всіх з розумінням та відповідальністю поставитися до проблем. --- Это цитаты из выше сказанного касается почти всех сфер деятельности нашего государства. Полный капец!

    1. Другими словами, постсоветская Украина - банкрот. Государство не выполняет своих обязательств перед гражданами, граждане не выполняют обязательств перед государством. Очередной радужный проект независимой Украины накрылся медным тазом. Еще ни в одной стране мира не достигли успехов что-то постоянно разрушая и ничего взамен не созидая.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button