Общество

"Будь ласка, відпочинок залиште на потім". Як школи Корабельного району новий навчальний 2016/2017 рік почали

 

Початок нового навчального року й досі постає в пам’яті відлунням першого шкільного дзвоника. Адже саме з першого дня вересня починається захоплююча, хоч і довга, і часом непроста, дорога в країну знань. Згадаємо і ми, як це було в навчальних закладах Корабельного району.

У Миколаївській загальноосвітній школі №14 День Знань розпочався святковою лінійкою. Зі словами привітань та побажань успіхів виступили гості свята: депутат Миколаївської міськради Олег Грипас, представники Миколаївського національного аграрного університету, випускник школи та учасник бойових дій в зоні проведення АТО Сергій Нікітюк.

 

По завершенню лінійки для всіх учнів відбувся Єдиний урок, присвячений 25-й річниці Незалежності України, в ході якого діти мали змогу дізнатися про природні багатства України, блискучі ідеї та талановитих людей, які прославляють нашу країну на весь світ. Форми роботи на уроці (звіти-мандрівки, віртуальні кав’ярні, інтерактивні подорожі, вікторини, ігрові ситуації, тощо) допомогли учням усвідомити важливість значення патріотичних цінностей, переконань і поваги до своєї держави та свого народу.

 

Школу № 1 ім. О. Ольжича відвідав Олександр Сєнкевич. Виступаючи на урочистій лінійці, міський голова сказав:

«Дорогі хлопці та дівчата! Ви — майбутнє України! Я розраховую на вас, на інтелектуальну еліту Миколаєва. Прошу вас з повагою ставитися до воїнів, які зараз на сході України захищають мир і спокій нашої країни. Саме завдяки самопожертві таких людей ми з вами маємо можливість відзначати це свято у мирному Миколаєві. Хотів би побажати терпіння і мудрості випускникам цієї школи. На вас зараз дуже велика відповідальність, у вас попереду важкий рік, ви повинні наполегливо працювати і у підсумку вступити до вузу. Тому, будь ласка, відпочинок залиште на потім, попрацюйте і добре здайте ЗНО».

 

Олександр Сєнкевич передав школі у подарунок інтерактивну дошку.

 

Школа № 40 у цьому році відзначає свій ювілей: навчальному закладу виповнилося 30 років. Тож, у шкільної родини 1 вересня було подвійне свято.

a9xKul_6WzI

cRiibsbVfZU

DMNv9lYYYFE

Wz2xklpolhIсвітлини з соцмереж

 

На святкову лінійку до школи № 48, як завжди, зібралося багато гостей. Батьки самих маленьких учнів зазначили, що вітальна промова директора школи надихнула першачків на плідну працю на шляху до знань.

 

Перше вересня в Миколаївській загальноосвітній школі № 49 також стало справжнім святом: лунала урочиста музика, гарно вбранні школярі слухали теплі слова вітання директора школи… Казковий персонаж — домовик Кузя — показав учням шлях в захоплюючий світ дитинства і юності. Королева знань сповістила про новий етап серйозної роботи, спілкування з друзями, про успіхи і відкриття. Адже, як відомо, знання дають дорогу у велике життя, допомагають досягти у житті високих результатів, стати справжніми громадянами й патріотами України. Український козак зачитав указ, написаний спеціально для учнів школи…

67525273

26504633

Наостанок директор закладу побажала школярам радості, любові, невгасимого творчого вогню в душі, любити рідну мову та землю, радіти кожному дню, адже кожен день не схожий на попередній.

62322039

На святі Знань у школі № 44 були присутні депутати Миколаївської міської ради, головний бухгалтер адміністрації Корабельного району, голова Ради ветеранів мікрорайону Кульбакіне; представники Миколаївського Національного Аграрного університету, учні, вчителі та батьки, що дало можливість відчути атмосферу родинного свята. З особливим відчуттям патріотизму учні виконували Гімн України.

 

Найменші школярі були урочисто прийняті 11-класниками до шкільної льотно-космічної ескадрильї «Віраж» з побажаннями дотримуватися заповідей ескадрильї.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2016 рік оголошений роком Державності, бо саме в цьому році ми відзначаємо 25-у річницю незалежності Україні. Флешмоб у виконанні учнів школи був присвячений саме цій події.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За гарною українською традицією, у такий святковий день, наших маленьких першокласників батьки благословили на гарне навчання. Жовто-синій передзвін шкільного дзвінка сповістив про початок нового навчального року.

Нехай мирним буде 2016-2017 навчальний рік і яскравими кольорами української вишиванки будуть забарвлені шкільні дні наших дітей!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button