Общество

Принципова позиція прокуратури: ще дві земельні ділянки лісового урочища «Жовтневе» ("Маяк") повернули державі

Органи прокуратури Миколаївської області займають наступальну та принципову позицію щодо повернення земель державного лісового фонду соснового урочища «Жовтневе» (в народі його називають «Маяк»), розташованого на березі Бузького лиману.

Так, Корабельним районним судом м. Миколаєва задоволено ще два позови Миколаївської місцевої прокуратури № 2 про повернення двох земельних ділянок урочища «Жовтневе» загальною площею 2000 кв м вартістю понад 350 тис. гривень у власність держави.

Вказані ділянки рішеннями Миколаївської міської ради незаконно були передані у власність громадянам для будівництва та подальшого обслуговування житлових будинків без їх вилучення у встановленому законом порядку з постійного користування ДП «Миколаївське лісове господарство» та за відсутності погодження Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Реагуючи на порушення, прокурором заявлено позовні заяви, за результатом розгляду яких незаконні рішення міської ради скасовано, а земельні ділянки витребувано у громадян у власність держави.

Загалом, судами задоволено вже 33 позови прокуратури про повернення у державну власність земель державного лісового фонду соснового урочища «Жовтневе» загальною площею майже 4 га та вартістю понад 6 млн гривень.

Робота на даному напрямку продовжується, — зазначила прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button