Общество

В Миколаєві суд подовжив запобіжні заходи групі шахраїв на чолі з росіянином

Слідчий суддя Дмитро Тішко подовжив міри запобіжного заходу організатору злочинної групи та кільком особам, які підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене повторно організованою злочинною групою).

Окрім цього, прес-служба Центрального районного суду м. Миколаєва повідомляє, що суд розглянув клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу мешканці Кіровоградської області, яка брала участь у діяльності зазначеної злочинної групи та певний час переховувалась від органів досудового розслідування. Жінці, яка вже була раніше засуджена за шахрайство, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 500 тис гривень.

Як повідомлялось раніше, за версією органу досудового розслідування, організатор групи — 32-річний громадянин Російської Федерації, уродженець міста Псков, запросив «на роботу» кількох жительок Миколаєва, які розміщували оголошення з пропозицією надати послуги з працевлаштування та оренди житла та створювали хибне уявлення у громадян про те, що вони приходять до офіційного офісу фірми. З ними укладали фіктивну угоду, потім ошукували. До речі, підозрювані регулярно змінювали офіси, в яких вводили людей в оману. Подібні офіси діяли і в інших містах України, зокрема у Харкові, Дніпропетровську, Вінниці.

У судовому засіданні організатору злочинної групи та двом її учасницям — мешканкам Кіровограду та Миколаєва — подовжений строк тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Двом учасницям злочинної групи подовжено строк дії домашнього арешту, а ще одній – строк дії особистого зобов’язання.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Своїх щахраїв вистачає а тут щей російські приперлися . Люди будьте пильними.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button