Культура

"Південне Прибужжя - край український". Замальовки нашого земляка у бібліотеці в Корабельному. Презентація - 13 серпня

 

Бібліотека-філіал для дорослих №18 (розташована за адресою: м. Миколаїв, пр. Корабелів, 12) запрошує усіх бажаючих на презентацію пейзажних замальовок-картин нашого земляка, художника-аматора Володимира Колеснікова «Південне Прибужжя — край український».

Захід відбудеться 13 серпня о 12:00 у бібліотеці.

Вхід вільний.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

    1. Земля була українська але під турецьким контролем . До Голти , ( Первомайська ) з північного заходу була територія України контрольована Річчу Посполитою . З північного сходу територія України контрольована російською імперією і з півдня Османською ісперією . Кордон між трьома державами пролягав саме у межах теперішнього Первомайська .

  1. Браво дід Мирон ! Справді , Голта та Богопіль — історичні райони міста Первомайська Миколаївської області . Богопіль до 1919 року , — містечко Балтського повіту Подільської губернії, адміністративний центр Богопільської волості. Лежить у межиріччі Південного Бугу та Синюхи.
    Заснований 1750 року Великим коронним гетьманом Юзефом Потоцьким як прикордонний митний пункт Речі Посполитої на кордоні з Османською та Російською імперіями.

  2. Спасибо за историческую справку . Ведь нам трубадуры "русского мира" 200 лет "пели" , что на этом месте была пустыня но потом пришли русские и все здесь пастроили .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button