Общество

До уваги ОСББ, гаражних і житлових кооперативів та інших неприбуткових підприємств, установ, організацій

ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва доводить до відома неприбуткових підприємств, установ, організацій, включених до Реєстру неприбуткових установ та організацій (крім неприбуткових організацій, установчі документи яких оприлюднені на порталі електронних сервісів відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» та відповідають вимогам, встановленим пунктом 133.4 статті 133 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ)) з 16.07.2016 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 №440, якою затверджено Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру» (далі – Порядок №440).

Відповідно до вимог Порядку №440 для підтвердження відповідності неприбуткової організації вимогам, встановленим пунктом 133.4 статті 133 ПКУ, необхідно надати до ДПІ копії установчих документів організації, а для житлово-будівельних кооперативів також завірених ними копій документів, що підтверджують дату прийняття в експлуатацію завершеного будівництвом житлового будинку та факт спорудження або придбання такого будинку житлово-будівельним (житловим) кооперативом.

За результатами розгляду таких документів контролюючим органом у разі відповідності установчих документів вимогам, встановленим пунктом 133.4 статті 133 ПКУ, а для житлово-будівельних кооперативів також наявності завірених ними копій документів, що підтверджують дату прийняття в експлуатацію завершеного будівництвом житлового будинку та факт спорудження або придбання такого будинку житлово-будівельним (житловим) кооперативом, така організація включається до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Неприбуткові організації, які до 1 січня 2017 року не приведуть свої установчі документи у відповідність до вимог, встановлених пунктом 133.4 статті 133 ПКУ, та не нададуть копії таких документів контролюючому органу, виключаються після 1 січня 2017 року контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій з урахуванням положень пунктів 16 та 17 Порядку №440.

Для отримання довідок та роз’яснень звертайтесь за телефоном: (0512)53-72-02.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. ДПЇ у ЛЕН!НСЬКОМУ район! м.МИКОЛАЇВА ??? А ХТО ВОНИ ТАК! , ЩОБ ДОВОДИТЬ ДО МОГО В!ДОМА ???? Я НЕ ЗНАЮ ТАКОГО РАЙОНА У М!СТЙ МИКОЛАЇВ! ..........

  2. Ни хера не понятно... Сами поняли что написали.. А можно простыми словами написать??

  3. Беса и его постамент скинули , проспект его имени переименовали . Аминь . Пора уже привыкать к новым названиям.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button